In carticica ,,So heilt Gott" (Asa vindeca Dumnezeu
- Medicina Sf. Hildegard von Bingen ca nou procedeu naturist de leac)
de dr. Gottfried Hertzka, aparuta la editura elvetiana Christiana-Verlag,
Stein pe Rin, care n-ar trebui sa lipseasca din caminul nici unei
familii crestine, a fost prezentata printre altele o reteta extraordinara
pentru car-diaci, care da rezultate cu totul neobisnuite.
Stareta Hildegard von Bingen a trait cu 800 de ani in urma (1098-1179),
a murit deci la virsta de 81 de ani. Ca asa-numita mistica, il aparea
cind era complet treaza un fel de televizor ceresc in fata ochilor.
Asa cum explica si atesta in mod expres la finele operei vietii sale,
toate scfierile sale - tot ce a scris vreodata - provin exclusiv din
aceste imagini si cuvinte ceresti, toate bolile numite si medicamentele
descrise ii sunt dezvaluite de Dumnezeu.
Papa Eugen al Ill-lea a pus sa fie examinat darul de profetie al lui
Hildegard si i-a recunoscut din punct de vedere bisericesc harul vizionar.
Acum, dupa 800 de ani, au fost recunoscute de catre medicina moderna
si revelatiile sale medicale ca fiind corecte.
Dr. Hertzka, medic de medicina generala cu procedee fitoterapeutice
de vindecare, profesind in Konstanz, la lacul Boden, ne-a pus la dispozitie
acum prin carticica sa ,,So heilt Gott" citeva dintre retetele
lui Hildegard.
Reteta ,,vinului pentru inima’’ a dat rezultate foarte
bune in toate insuficienlele cardiace si bolile adevarate de inima
si ocupa, dupa cum explica dr. Hertzka, un spatiu larg in cadrul practicii
sale medicale zilnice. Eu insami am dat aceasta reteta de citeva ori
mai departe si reusita a fost surprinzator de buna. Si in anghina
pectorala vinul pentru inima a produs o ameliorare simtitoare.
RETETA VINULUI PENTRU INIMA
10 tulpini proaspete de patrunjel cu frunze cu tot se pun intr-un
litru de vin natural, curat, la care se adauga 1-2 linguri de otet
curat din vin. Se lasa totul sa fiarba 10 minute la foc mic (Atentie,
face spuma!). Dupa aceea se mai adauga 300 grame de miere pura de
albine si se lasa inca 4 minute sa fiarba usor. Vinul fierbinte se
filtreaza si se trage cit este fierbinte in sticle care au fost clatite
cu putin alcool tare. Se astupa bine! Depunerile care se formeaza
nu dauneaza si pot fi baute si ele fara probleme. - La aceasta reteta
as dori sa adaug ca fiecare in parte poate decide daca sa fiarba mierea
sau nu.
Dr. Hertzka afirma: ,,Este totuna ce vin iei, ca e rosu sau alb.
Numai sa fie natural... Numai sa respecti ordinea: Mierea se adauga
abia dupa primul fiert si trebuie sa fiarba, si ea cu restul. Nu-ti
fie teama de fierbere... Fierbe-ti linistit vinul tau de patrunjel-miere
pentru inima!"
Mai incolo, dr. Hertzka explica: ,,Daca se intimpla odata sa-ti simti
inima, ia o lingura, doua linguri sau chiar trei linguri pline pe
zi, si orice intepaturi la inima (din cauza schimbarii vremii sau
dupa emotii) dispar. Nu trebuie in nici un caz sa fii ingust in vederi
si speriat, fiindca nu poti sa-ti faci nici un rau cu acest vin. Dar
nu numai in cazul durerilor cardiace incipiente, ci si in adevarata
insuficienta cardiaca si alte boli cardiace te vei ajuta adesea in
mod considerabil cu acest vin de patruniel-miere pentru inima, poate
chiar te vei insanatost odata.
Pe 21 ianuahe 1980 am primit o scrisoare de la o doamna din landul
Salzburg, scrisoare pe care as dori s-o redau aici. Femeia scrie:
,,Va comunic ca mi-am preparat vinu pentru inima si ca am putut obtine
rezultate uimitoare. Am fost operata acum zece ani. Mi s-a spus ca
am o insuficienta cardiaca si deci voi avea intotdeauna dureri. N-aveau
curn sa mi le ia. Asta insemna deci ca trebuia sa ma invat cu aceasta
idee. Dar datorita vinului pentru inima, durerile rnele au disparut
dupa doua luni de tratament. Nu ma mai simt nici slabita."