Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


TRATAMENTE PRIN FRIG
SAU CALDURA

Fenomenul de racire produs prin vaporizatoare racoritoare suprima imediat durerile in inflamatii acute, in entorse, in contuzii si in hematoame. O punga cu cuburi de gheata are acelasi efect.
Tratamentul cu apa calda prin aplicarea unei buiote se recomanda in raceli, lumbago, colici abdominale, avand un efect descongestionant.
Frectiile trebuie sa fie facute cu ajutorul unei perii uscate sau cu un prosop. Se freaca pielea pana aceasta devine roz, numai in directia inimii.
Se pot face spalari cu un buret, cu apa in care se pune otet de mere, sau cu un decoct obtinut din rozmarin sau musetel. Acestea activeaza circulatia si stimuleaza metabolismul.
Baile generate cu apa calda in care se pune rozmarin au un efect reconfortant.
In caz de raceala, se fac bai generate in apa calduta de 37°C, punandu-se eucalipt. In caz de torticolis sau contractura a muschilor spatelui, se adauga in apa roinita.
Baile partiale se refera, evident, numai la o anumita regiune a corpului. De exemplu: baile de sezut care trebuie sa fie la 37"C. Acestea activeaza circulatia pelvisului si au efect benefic in constipatie. Stimuleaza, de asemenea, sistemul nervos.
Baile progresive provoaca o transpiratie abundenta. Se creste progresiv temperatura apei pana la 40°C. Au un efect benefic in bronsite, astm bronsic, boli metabolice, anemii si in eczeme. Inainte de baie, bolnavul trebuie sa bea 250 ml ceai cald de plante, de preferat din roinita. Trebuie sa fie tinuta si ceafa sub apa. Aceste bai trebuie sa dureze 20-30 de minute. Se pot face bai progresive numai la picioare, cu acelasi efect. Ele trebuie sa dureze cca 10 minute.
Baile alternate constituie un stimulent optim al activitatii circulatiei sangelui.
O astfel de baie se incepe intotdeauna cu apa calda, timp de 5 minute, si se termina cu apa rece, pentru cateva secunde.
Dusurile cu jet sunt indicate in combaterea stresului sau cand dorim sa obtinem o stimulare a circulate! sangelui pentru o perioada mai lunga de timp.
Ele se pot face pe fata, pe coapse sau genunchi, sau chiar pe intregul corp.

 

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768