Prepararea alifiilor si uleiurilor
Se maruntesc de 2 ori cate 2 miini pline de plante.
Se incing 500 de grame de untura de porc, ca si cum s-ar pune sintele
la prajit. Plantele se amesteca in aceasta grasime fierbinte, se lasa
sa sfiriie scurt in tiagie, se amesteca in continuare, se trage tigaia
de pe foc, se acopera si se lasa la rece peste noapte. A doua zi se
incalzeste totul usor, se filtreaza preintr-o bucata de tifon, iar crema
astfel obtinuta se introduce cit este calda in borcanele pregatite dinainte.
Prepararea uleiurilor are loc astfel: Florile sau plantele
se baga fara a se indesa intr-o sticla pina la gat si se toarna deasupra
ulei de masline presate la rece, in asa fel incit uleiul sa acopere
plantele cu un strat gros de 2 degete. Se lasa 14 zile la soare sau
in apropierea masinii de gatit.