Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


PORUMBUL (Zeamays)

Alte denumiri: calambuc, cocenasi, colibas, cucuruz, grinisor, malai, papusoi, penche, tenchiu, tengheri. In ultima vreme s-a raspindit foarte mult cultivarea porumbului. In timpul infloririi, din tecile lungi si ascutite ale frunzelor atirna in afara stigmatele sale filiforme. Ele se numesc si matasea- porumbului si constituie partea cea mai curativa a plantei. Perioada de inflorire se intinde din iunie pina in august. Matasea-porumbului este taiata inaintea polenizarii si uscata rapid la umbra. Daca aveti nevoie de un produs diuretic confirmat, atunci beti acest ceai de matasea-porumbului, care este si un mijloc de slabire eficace si inofensiv (actual pentru numerosii supraponderali din societatea bunastarii). Daca matasea-porumbului este depozitata timp mai indelungat fara a fi complet uscata, atunci isi pierde efectul diuretic si devine laxativa.
Ceaiul de matasea-porumbului este la fel de eficient in bolile cailor urinare cu formatie litiazica (formare de calcul), in edeme si anasarca (edeme generalizate), ca si in nefrita, catar vezical, artrita si reumatism. El poate fi folosit cu succes impotriva incontinentei urinare la copii si batrini si a colicilor renale. In toate aceste boli se ia la fiecare 2-3 ore cite 1 lingura plina de ceai de matasea -porumbului.


MOD DE FOLOSIRE
Prepararea ceaiului : Se opareste 1 lingura (cu virf) de matasea-porumbului cu 1/4 litru de apa fierbinte. Se lasa putin in repaos, nu se indulceste.

 

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768