Frunzele proaspete de macrisul-iepurelui, care acopera
asemenea unui covor intins solul padurilor noastre de foioase si conifere,
sunt spalate si presate prin storcatorul electric de uz casnic. Se
iau din ora in ora 3-5 picaturi diluate in ceai de coada-soricelului,
din care se prepara 4-5 cesti pe zi. Se foloseste 1 lingurita (cu
virf) de flori de coada-soricelului pentru fiecare ceasca, se opareste,
se lasa sa stea putin. Diluarea picaturilor de macrisul-iepurelui
trebuie sa aiba loc intr-o cantitate de ceai de eel putin trei ori
mai mare, in acelasi timp se frictioneaza sira spinarii cu sucul de
macrisul-iepurelui proaspat obtinut, dar alternativ si cu tinctura
de coada-soricelului. Florile de coada-soricelului culese in soare
se lasa la macerat in rachiu de secara sau de fructe de 38-40% si
se pun 14 zile la soare. Pe parcursul zilei se aplica timp de 4 ori
pe regiunea occipitala comprese cu bitter suedez (a se vedea articolul
,,Ierburile suedeze"), cu care se poate umbla prin locuinta.
Daca pe Iinga miscarile de tremur survine si o oarecare rigiditate
a membrelor, se efectueaza bai complete de cimbru din 200 grame de
plante. Din apa unei bai se pot face, prin reincatzire si refolosire,
in total 3 bai (a se vedea ,,Bai complete").