Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


NOTIUNI GENERALE DESPRE
IMBOLNAVIRE

Ponderea cea mai mare a afectiunilor organismului uman o reprezinta bolile cardio-vasculare. Acestea se pot manifesta prin ateroscleroza, angina pectorala, infarct de miocard, hemoragii si infarct cerebral.
Cauza principala incriminata in producerea accstor boli o constituie metabolismul defectuos al colesterolului. In medicina actuala exista idei controversate privind cresterea colesterolului in producerea bolilor cardio vasculare.
Se cunoaste ca buna functionare a organismului este in stransa legatura cu starea functionala a arterelor prin care circula sangele pentru a ajunge la toate celulele corpului. Peretele intern al vaselor sangvine este neted si lubrifiat datorita prezentei unei substante numite coleslerol. Acesta este un hidrat de carbon complex, de culoare galben deschis, gras la pipait. Chiar daca nu consumam alimente ce contin colesterol, ficatul il fabrica in mod normal, fiind deci intotdeauna prezent in sange. Ficatul fabrica colesterolul din grasimile simple pe care omul le ingera avand rolul unui lubrifiant al peretilor interni ai vaselor. Concentratia colesterolului in sange se mentine in cantitate slabila.
Cand el se gaseste in cantitati mari in sange si este de calitate proasta, nu mai poate indeplini rolul de protector al peretilor arteriali. Atunci apare ateroscleroza - intarirea si ingustarea arterelor, care isi pierd elasticitatea; arterita -depunerea grasimilor pe peretii arteriali, care ingreuneaza sau chiar blocheaza fluxul sangelui; tromboza coronariana -formarea de cheaguri in arterele coronare care hranesc inima; anevrismul - alterarea peretelui vascular care se subtiaza si se dilata.
Se poate crede ca un consum exagerat de grasimi duce automat la cresterea colesterolului din sange, concluzie care nu este adevarata. Numai consumul de grasimi alterate este nociv; grasimile devin alterate prin incalzire si prin prezenta altor substante care le fac improprii pentru fabricarea unui colesterol de buna calitate.
Grasimile utile pentru corp sunt grasimile animate din carne si grasimile vegetale. Ele sunt daunatoare cand sunt incalzite cu alte alimente, in special cu fainoase, asa cum se intampla la cartofii prajiti, prajituri si produse de patiserie.
Alegerea si pregatirea corecta a hranei asigura un aport adecvat de vitamine, necesare unei bune functionari a aparatului cardio-vascular.
Supraalimentatia trebuie inlocuita cu mese ce contin supe de legume, carne slaba, salate si fructe. Se poate trage concluzia ca bolile sunt rezultatul unui proces de lunga durata care incepe devreme in viata si sfarseste printr-o saturare a corpului cu toxine.
Obiceiurile proaste, cum sunt modul de a se alimenta, de a trai si de a gandi, reprezinta cauza principala a acestei degenerescente.
Acelasi tip de toxine localizate intr-o articulatie provoaca o artrita, in ficat o hepatita, in rinichi o nefrita, in piele dennatita, in pancreas diabetul, iar in creier nebunia (S James MacKenzie).
Aceleasi toxine alimentare constituie si cauza principala imbolnavirii grave a inimii.
Se stie ca, alaturi de ficat, unde se elibereaza substantele nutritive ale organismului uman, rinichii joaca un rol fundamental in eliminarea toxinelor rezultate in urma metabolismului. Fiecare rinichi poseda un milion de unitati de filtraj. Fiecare rinichi este capabil sa filtreze 1700 de litri de sange in 24 de ore. Din cele 50 de substante chimice ce se gasesc in sange, rinichii le absorb din nou pe cele utile si le elimina pe celelalte prin filtrare. Rinichiul este un regulator automat care mentine nivelul de apa in sange si in tesuturi cu aceeasi concentrate.
Serul din sange confine saruri in aceeasi proportie ca si apa de mare.
Eliminarea toxinelor din organism de catre rinichi este usurata de activitatea glandelor suprarenale, care pot face sa creasca concentratia de oxigen in sangele ce trece prin circulatia rinichilor.
Exista multe leacuri care stimuleaza suprarenalele pentru ca rinichii sa elimine toxinele din sange.
O incetinire a circulatiei sangvine in rinichi duce la o crestere a tensiunii arteriale, care poate produce cele mai grave accidente cardio-vasculare.
Alterarea rinichilor se produce prin consumul in exces al sarii de bucatarie, al carnii si al medicamentelor.
Desigur ca proteinele sunt absolut necesare pentru refacerea celulelor vii. Ele se gasesc in carne de vita, de porc, pui, peste, oua, lapte, branza, cereale si anumite legume, dar in anumite conditii proteinele pot actiona ca un distrugator al corpului.
Omul poate consuma proteine de origine animala sau vegetala. Ambele au acelasi rol in organism, indiferent de originea lor. Dar, pentru ca proteinele animale sa fie utilizabile este nevoie absoluta ca ficatul sa fie sanatos.
Proteinele sunt digerate in stomac si intestine si descompuse in aminoacizi. Aminoacizii sunt indispensabili mentinerii vietii. Multiplicarea celulelor depinde de un compus al iodului continut in hormonul tiroidian care ajunge in celule in ajutorul limfocitelor. Corpul nu poate sa creasca, sa se dezvolte fara consumul proteinelor in cantitatea si calitatea dorita.
Excesul de proteine este inmagazinat in celule cu efect dezastruos, caci asigura in organism o stare de hiperaciditate. O cantitate prea mare de aminoacizi distruge echilibrul acid-baza al corpului. Din aceasta cauza, un exces in consumul de carne este nociv pentru organism.
Sanatatea si longevitatea depind in mod necesar de aportul de proteine din regimul alimentar. Dar, cu cat proteinele sunt consumate numai preparate si nu in stare cruda, cu atat efectul nociv al acestora este mai mare. Mai multe boli, usoare sau grave, sunt cauzate de toxemia care urmeaza unei indigestii a proteinelor repetate.
Carnea in sange este eel mai bine utilizata de ficat. Acizii din carnea putin pregatita pot fi usor neutralizati de legume fainoase, crude sau pregatite, consumate in timpul aceleiasi mese.
Proteinele de origine animala, preparate, sunt mai daunatoare decat cele de origine vegetala.
Omul, al carui corp este alcatuit din elemente universale ale pamantului, trebuie sa-si extraga viata si energia lui din elementele transformate de apa si de soare in plante.
Toate vegetalele contin saruri minerale si vitamine.
Hipocrate spunea: ,,Hrana ta va fi leacul tau" gandindu-se la calitatile terapeutice ale plantelor medicinale.
Intoxicatia cu acizi a organismului o neutralizam prin consumul de legume care alcalinizeaza sangele.
Se stie ca dovleacul contine sodiu organic, care este eel mai bun reconstituent pentru ficatul din care sodiul a fost epuizat.
Potasiul, atat de necesar pancreasului si glandelor salivare, se gaseste din abundenta in fasolea verde.
Calciul necesar oaselor se gaseste in ramuri, tulpini si radacini.
Pentru majoritatea bolnavilor care au la baza o intoxicatic acida: nevrita, artrita, hepatita, migrena, epilepsie sau cancer, antidotul natural provine din regnul vegetal.
Un ficat congestionat va fi restabilit functional cu un post scurt cu supe si legume.
Calitatea apei continuta in legumele crude este eel mai bine asimilata de organismul uman: ea nu are nici clorul si nici fluorul apei de robinet.
Este recomandabil sa nu se amestece legumele si fructele in timpul aceleiasi mese si sa consumam o singura fainoasa la o masa.
Combinatia: zahar, faina, proteine este greu digerabila si provoaca tulburari intestinale.
Legumele trebuie preparate in vapori de apa sau in apa foarte putina, o pregatire prea elaborata le distruge enzimele si proteinele; apa in care au fost fierte nu trebuie aruncata, ea trebuie bauta. Mirodeniile, nu trebuie consumate in exces, caci ele contin uleiuri volatile care pot irita rinichii.
Aciditatea organismului creeaza o stare toxica care favorizeaza aparitia multor boli. Impotriva acestei aciditati avem un remediu care se poate usor procura. Acesta este drojdia de bere. Ea are un efect calmant asupra suprafetelor inflamate si absoarbe si neutralizeaza acizii. In plus este o sursa de vitamina B foarte importanta.
Drojdia de bere neutralizeaza o bila toxica sau acida, favorizeaza digestia hidratilor de carbon si impiedica acumularea de acizi grasi incomplet oxidati.
Vitaminele din drojdia de bere ajuta ficatul in oxidarea grasimilor. Hiperaciditatea gastrica, cauza frecventa a ulcerului gastric si duodenal, este foarte bine neutralizata consumand drojdia de here. Celulele drojdiei de bere sunt usor digerabile, ele neavand nici un invelis de celuloza. In stare cruda este o sursa bogata in vitamina B, in elemente alcaline, in special sodiu si potasiu. Pentru a o administra mai usor, ea se dizolva in lapte sau putina apa calda.
Trebuie tinut cont de faptul ca ficatul este organul care curata sangele de toxinele si impuritatile sale. Cat timp ficatul functioneaza normal, nu exista riscul de boala, dar cu un regim alimentar prost el se deterioreaza. Se reduce alcalinitatea, prin epuizarea sodiului organic, iar primul semn ca ficatul sufera il reprezinta oboseala. Remediul ce sta la indemana oricui il constituie consumul de drojdie de bere.
In ceea ce priveste sarea de bucatarie, un exces in consumul ei are efect nociv asupra organismului. Excesul in organism se produce numai daca consumam sare anorganica. Daca se consuma sare sub forma organica, niciodata nu vom avea sare in exces in organism. Aceasta forma organica o gasim in frunzele, fructele, tulpinile si radacinile plantelor. Intre hrana zilnica si longevitate exista o stransa corelatie. In general, alimentatia trebuie sa fie bogata in hidrati de carbon care se gasesc in fructe, frunze si radacini comestibile si saraca in proteine continute in carne.
 
 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768