Mirosul gurii nu este neplacut numai pentru cel afectat, 
            ci si pentru cei din jurul sau. Trebuie in primul rind stabilit medical 
            de unde provine. El poate avea cauze diverse: dintii stricati care 
            trebuie tratati, abcesele in cavitatea bucala, amigdalitele, secretiile 
            mucoasei nazale, dar si stomacul prost cu insuficient acid gastric 
            sau constipatia. La ultima mentionata se pune mai ales problema realizarii 
            unei digestii regulate.
            In cazul abceselor din cavitatea bucala se face gargara cu ceai cald 
            de dragaica, in cel al amigdalitelor, cu ceai de salvie, tot ceaiul 
            caldut de salvie ajuta si la eliminarea secretiei mucoasei nazale. 
            Deseori sunt de folos in combaterea mirosului gurii citeva picaturi 
            de ulei de ienupar care, turnate intr-un pahar cu apa calduta, sunt 
            luate incet, in inghitituri mici. Si mestecarea semintelor de marar 
            poate indeparta mirosul greu. Daca el este provocat de tulburari in 
            cavitatea bucala, ajuta o gargara repetata cu 30-40 picaturi de tinctura 
            de smirna diluate in apa calduta.
            Ceaiul de pelin este un mijloc excelent pentru a combate limba foarte 
            incarcata si mirosul neplacut al gurii. Parerea larg raspindita: ,,Pelinul 
            este sanatos si nu poate dauna niciodata" nu este deloc corecta. 
            Trebuie procedat cu economie in cazul pelinului. Astfel, la 1 ceasca 
            cu apa se ia doar 1/2 lingurita de pelin.