Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


LARINGITA. TUSEA.
DURERILE DE GAT

Starile gripale se insotesc adesea de dureri de gat cu o febra usoara si senzatie de frig, dureri de cap si dureri musculare, apoi dupa 1-2 zile apar dureri retrosternale si o tuse seaca de iritatie.

Masuri profilactice si de tratament

O ameliorare evidenta a acestor simptome o obtinem prin gargarisme calde si apa cu sare de bucatarie. O jumatate de lingurita de sare de bucatarie la un pahar cu apa este un remediu foarte eficient, de preferat ca apa sa fie calda. Gargara trebuie facuta de 4-5 ori pe zi.
In cazul in care apare o raguseala, inseamna ca s-a instalat o laringita care poate merge pana la o afonie totala. Ea se manifesta si printr-o tuse cu expectoratie.
Inhalatiile de aburi calzi amelioreaza foarte mult. Repausul vocal este obligatoriu. Tusea uscata se inmoaie cu un expectorant. Raguseala se poate trata cu acid nitric diluat intr-o concentrate de 0,1 Normal. Din acesta se pun 10 picaturi intr-o jumatate de pahar cu apa, dar niciodata direct din sticla, apoi se suge cu un pai, pentru ca lichidul sa nu vina in contact cu gingia.
Trebuie consultat medicul, daca temperatura este mai mare de 37,8°C, daca apar frisoane sau dureri mari de cap, daca expectoratia are culoare sangerie, daca nu apare pofta de mancare sau expectoratia devine urat mirositoare. Aspirina, prin efectul de stimulare hormonala, este foarte buna (3 comprimate pe zi, dupa mese).
Pentru tusea cu expectoratie, trageti pe nas apa sarata (1 lingurita de sare de bucatarie la 1 pahar cu apa calduta). Din acest amestec se toarna putin in mana facuta caus si se trage adanc pe nas.
Trebuie consumate multe lichide, apa, sucuri de fructe si bauturi gazoase.
Crustele nazale se trateaza ungand peretii foselor nazale cu vaselina sau lanolina.
Un alt mijloc este acela de a umezi nasul tragand pe nas apa calduta de la robinet.
Scobirea in nas sau smulgerea firelor de par pot determina infectii ce se propaga spre sinusurile craniene, putand duce la aparitia tromboflebitelor venelor craniene sau a abceselor cerebrale.
Daca aveti pierderi de sange din nas, compresele reci la baza nasului sunt foarte indicate. Se pot folosi, de asemenea, si pansamentele nazale cu vata sau o batista de hartie.
Daca continuati sa sangerati, se strange nasul intre degete eel putin 5 minute. Se poate folosi si un cleste de rufe timp de 10 minute.
Sangerarile din nas se pot opri si printr-o infuzie de iarba grasa, care este un bun coagulant al sangelui. O punga cu gheata sau comprese reci pe frunte si tample fac o vasoconstrictie nazala si opresc sangerarea.
Tampoanele nazale cu apa oxigenata au acelasi rol. Ceaiurile cu actiune vasoconstrictoare, cum sunt: traista ciobanului, coada soricelului, vascul si coada calului, se administreaza pe cale bucala.
Durerile din gat sunt provocate de o faringita. Durerea se accentueaza la deglutitie, iar fundul gatului este plin de mucozitati si puroi.
Acestea se trateaza astfel:
Se pun comprese calde la gat cu otet, argila sau infuzie de salvie, impachetari ale gatului cu ulei esential de eucalipt si lavanda si bai progresive la picioare. In afara gargarei cu infuzie de musetel, se mai poate folosi gargara cu menta si salvie.
Gatul se maseaza cu ulei esential de eucalipt. Este interzis cu desavarsire fumatul.
Un efect bun in raguseala il are laptele cu miere, care se bea cu inghitituri mici, un albus de ou cu miere sau cu suc de lamaie. In raguseala se pot folosi ceaiuri de soc, nalba mare, iarba mare, podbal si ridiche salbatica.
Toate ceaiurile se beau cu inghitituri mici, tinandu-se cat mai mult timp in gura.

 

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768