Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


INFLAMATIA VEZICII URINARE
(CISTITA)

Cistita se manifesta prin mictiuni frecvente, nevoia repetata de a urina fara a avea nimic in vezica, adica tenesme vezicale, dureri vii in timpul urinarii. Cauza cea mai frecventa o reprezinta raceala. Apar calculii vezicali si hipertrofia de prostata la barbati. Urina este tulbure si contine globule albe si rosii.

Masuri profilactice si de tratament
Se va evita statul cu picioarele in apa rece, se vor bea mai multe lichide, in special dupa masa.
Se pot administra 2 lingurite de bicarbonat de sodiu cu putina apa la fiecare doua ore, in timpul zilei, cel putin 2-3 zile. Daca trebuie tinut un regim fara sare din cauza prezentei altei afectiuni, nu se va lua bicarbonat de sodiu. Se pot folosi si supozitoare antispastice.
Ca tratament, se recomanda comprese foarte calde, cu seminte de in si flori de fan, bai calde de sezut (cu coada calului, de cel putin 30 de minute), impachetari si comprese cu aburi pe partea inferioara a abdomenului.
Se vor evita consumul de alcool, ceai si cafea, excesele sexuale. Se vor consuma ceaiuri diuretice: din frunze de mesteacan, leustean, si ceaiuri cu efect antiinflamator: din galbenele, cimbrisor si ienupar. Pentru calculii vezicali, se recomanda iarba fecioarei si papadia.
Daca in urina apar urme de sange, bolnavul trebuie sa se adreseze medicului pentru analize speciale.

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768