Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


INDIGESTIA

Inainte de a incepe un tratament acasa, trebuie sa ne gandim la posibilitatea existentei unor boli. Trebuie sa consultam obligatoriu medicul, pentru a nu ne gasi in situatia prezentei unei apendicite, a unei tumori sau a altor boli pe care nu le putem trata la domiciliu. Daca am eliminat aceste posibilitati, putem trata arsurile la stomac cu alcaline, ca bicarbonatul de sodiu, magneziu sau hidroxidul de aluminiu.
Bicarbonatul se administreaza 1 lingurita la o jumatate de pahar cu apa. Dupa 30 de minute, se bea 1 cana cu lapte cald sau de cacao, pentru a anihila aciditatea pe care o da bicarbonatul in a doua faza a actiunii sale.
Magneziul si hidroxidul de aluminiu dau rezultate la fel de bune si, in plus, nu cresc aciditatea. In cazurile de greturi, se incepe cu un post total de 6 ore, dupa care se administreaza apa cu ghimber, suc de fructe cu apa gazoasa sau supa strecurata calduta.
Daca evolutia este buna, se poate continua cu cereale, oua tari sau ochiuri romanesti si paine prajita.
Un alt mijloc de a calma stomacul deranjat este adininistrarea unui somnifer.
Gazele de la stomac se inlatura usor prin mici clisme facute cu o para de cauciuc cu apa calduta de 45°C, la care se adauga 2 lingurite de alcool de menta.
Supozitoarele antihemoroidale au un efect bun.
Reducerea gazelor din intestin se face si evitand alimentele cu reziduuri, cum sunt salatele verzi, varza, conopida si cerealele din familia graului.
Trebuie reduse laptele si produsele lactate. Predispozitia la indigestii se poate evita printr-un orar al meselor foarte riguros; mesele se vor servi intr-o ambianta placuta si fara incordare psihica sau stres.
Multe dintre indigestii se datoresc unei dentitii defectuoase. In aceste situatii, trebuie adaptata mancarea la posibilitatile de mestecare.
Daca apar balonari, stomacul este prea plin, sau daca mancarea vine pe gat dupa mese, inseamna ca suntem in prezenta unei insuficiente cantitati de acid gastric.
Toate acestea se inlatura luand putin acid clorhidric diluat in timpul mesei. Se pun 10 picatuiri de acid clorhidric intr-un pahar cu apa, care se suge cu paiul, pentru a nu veni in contact cu dintii.
Cafeaua este o cauza a indigestiei, de aceea trebuie consumata cafea decofeinizata..

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768