Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


IMPACHETARI, CATAPLASME,
BAI DE ABURI

Impachetarile reci se recomanda in tulburarile digestive. Pentru a putea face o impachetare, avem nevoie de doua bucati de panza, una de a fi inmuiata in apa rece, care se aplica direct pe piele, si alta uscata care se aplica deasupra celei dintai.
Cel care a utilizat prima data tratamentul cu apa rece a fost Priessnitz - de aceea impachetarile se mai numesc prisnite. Acestea se fac cu trei bucati de panza. Prima este inmuiata in apa rece de 5-10°C, bine stoarsa, deasupra se pune o alta panza uscata, impermeabila, apoi se infasoara cu o cuvertura de lana.
Prisnitele se recomanda in inflamatiile gatului, in ulcerul gastric, in bronsita, in colicile intestinale.
Impachetarea cu apa rece a gambelor este cel mai bun mijloc de scadere a temperaturii ridicate (in acest scop se incalta si sosete umede reci).
Impachetarile calde pana la 50°C sunt recomandate in colicile abdominale, bolile de ficat, colicile biliare si inflamatiile vezicii urinare.
Impachetarile se pot face si cu aditivi: argila, namol, mal sau turba. Avantajul lor este ca, fiind buni conducatori de caldura, au o actiune mai indelungata. Aceste substante.se aplica diluate cu o infiuzie de ceai rusesc. Rezulta astfel un terci care se intinde pe o bucata de panza.
Sunt indicate in cazul durerilor musculare, entorselor si inflamatiilor articulare.
Cataplasmele cu mustar aplicate pe piept, au actiune benefica in bronsite. Acestea se obtin astfel: o lingura de praf de mustar, o lingura de faina, un galbenus de ou si putina apa. Un efect benefic se obtine astfel si in astmul bronsic.
Cataplasme cu branza de vaci aplicate pe piept dau rezultate bune in bronsite, sau pe spate, in caz de lumbago, precum si in alte inflamatii.
Impachetarile cu cartofi cruzi, rasi pe razatoare sau copti in coaja si apoi zdrobiti, amestecati cu lapte, au un efect miraculos in inflamatii articulare, entorse, lumbago, afectiuni cutanate sau dureri de gat.
Cataplasme cu foi de varza se folosesc in contuzii si inflamatii interne.
Impachetarile alternate sunt recomandate in dureri articulare si reumatismale; se incepe cu impachetari cu foi de varza, apoi in a doua zi, impachetari cu argila si in a treia zi impachetari cu branza de vaci.
Baia de aburi pentru fata are un efect descongestionant si este recomandata in rinite, guturai, sinuzite, gripa si bronsite (are si un efect expectorant).
In acest scop se pune intr-un vas 1 l de apa in clocot, in care se adauga sare de bucatarie, musetel, cimbru, marar salvie sau uleiurale esentiale ale respectivelor plante.
Persoana bolnava sta cu fata peste acest recipient (cratita sau un lighean), peste cap punandu-se un prosop.Vaporii se inspira pe nas, iar la sfarsit se spala fata cu apa rece.
Se mai foloseste tratamentul cu lumina rosie sau lumina albastra. Lumina rosie produce caldura intensiva si favorizeaza asfel irigatia cu sange a locului respectiv. Are un efect benefic in formele cronice de reumatism. Pentru a putea aplica acest tratament, este necesar numai un bec rosu. Distanta de bec trebuie sa fie de cel putin 20 de centimetri. Acelasi rol il are si lumina albastra (se foloseste un bec albastru).

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768