Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


IERBURILE SUEDEZE

MICUL BITTER SUEDEZ

10 grame de aloe
5 grame de smirna
0.2 grame des sofran
10 grame de foi de sena (siminichie)
10 grame de camfor**
10 grame de radacina de revent (rabarbar)
10 grame de radacina de curcuma (sofran-de-lndia)
10 grame de mana
10 grame de Theriak venezian
5 grame de radacina de lemnul-Domnului
10 grame de radacina de anghelica

In loc de aloe se pot fotosi si radacina de gentiana sau praf de pelin (n. a,) Este voie sa se foloseasca doar camforul natural (n. a.).

lerburile suedeze se pun la macerat tn 1 1/2 litru de rachiu de secara sau de rachiu bun de fructe de 38-40%, intr-o sticla de 2 litri cu gitul larg si se lasa sa stea 14 zile in soare sau in apropierea masinii de gatit. Se agita zilnic, de asemenea inainte de filtrarea intr-o sticla mica sau inainte de intrebuintare. Cealalta cantitate poate ramine timp nelimitat peste plante. Se toarna lichidul in sticle mici care se astupa bine si se pastreaza la rece. Astfel se poate pastra acest elixir multi ani. Cu cit sta mai mult, cu atit este mai eficace.
Reteta a fost gasita dupa moartea renumitului medic suedez, rectorul Facultatii de medtcina, dr. Samst, printre scrisorile sale. Dr. Samst a murit intr-un accident de calarie la virsta de 104 ani. Parintii si bunicii lui atinsesera si ei o virsta venerabila.
Suna aproape ca o poveste si totusi s-a intimplat intocmai: In tinerete, am ajuns foarte grav bolnava in apropiere de Lembach. Fiind izgonita din patrie, m-am imbolnavit intr-un lagar bavarez de tifos abdominal, o intoxicatie cu carne, la care s-au adaugat un icter si o ocluzie intestinala. Am zacut peste o jumatate de an in spital. De-abia ma tineam pe pjcioare. Noaptea incepeau dureri care parca imi strapungeau organismul cu o sabie. In acele momente, nu puteam sa stau nici pe scaun, nici intins, nici in picioare, nici sa merg; concomitent se declansau varsaturi si diaree. Eram o adunatura neajutorata de oase. Medicul a recunoscut aici dureri ulterioare tifosului, care de multe ori se continua inca ani de zite. Intr-o buna zi, o femeie straina mi-a adus o sticluta cu un lichid maro inchis, cu miros puternic. Aflase de boala mea si voia sa ma ajute. Mi-a spus ca aceste ierburi suedeze o salvasera si pe ea de la o boala grea. A adus si copia unui ,,Manuscris vechi" in care se explica in 46 de puncte cum vindeca aceste picaturi orice boala. Reteta provenea din mostenirea unui renumit medic suedez. Dupa cum scrie acolo, toti membrii famiiiei sale au atins o virsta neobisnuit de inaintata. Bitterul suedez vindeca, conform punctului 43, si ,,buboaiele si pustulele de ciuma, chiar daca s-ar afla deja in git". Mai intii am bagat picaturile in dulapiorul de medicamente. Pur si simplu nu mi-a venit a crede ca aceste picaturi modeste mi-ar putea reda sanatatea, atunci cind insusi doctorul nu-mi mai putea aduce nici un ajutor. Dar curind am aflat ca nu era nici pe departe asa. Tocmai sedeam linga un cos cu pere rascoapte carora trebuia urgent sa li se gaseasca intrebuintare, cind am fost cuprins de o noua criza. Cum fusesem asigurata ca picaturile puteau fi folosite nu numai intern, ci si extern ca niste comprese, n-am stat pe ginduri si mi-am pus o bucata de vata umezita cu picaturi -peste care am aplicat un sacuiet de nailon - sub forma de compresa pe burta, si m-am apucat iar de treaba. Peste corpul meu s-a revarsat o senzatie calda, placuta si deodata am avut impresia ca cineva ar trage din trupul meu cu o singura miscare de mina tot ce era bolnav. Va asigur ca am scapat cu aceasta compresa unica, pe care am purtat-o toata ziua, de toate durerile si indispozitiile ultimelor luni. Boala a zburat, ca suflata de vint, si niciodata n-a mai survenit o noua criza.
« Cind fiul nostru avea 6 ani a fost atacat de un ciine lup si muscat ingrozitor de obraz Niste cicatrice rosu-inchis i-au aparut mai tirziu pe fata de la nas in jos inspre gura. In ..Manuscrisul vechi" se poate citi la punctul 33 ca picaturile indeparteaza toate cicatricele, chiar daca sunt vechi, semnele ranilor si taieturile, daca acestea sunt umezite cu ele pinei la de 40 de ori. Prin urmare, am umezit zilnic cicatricele fiului nostru, seara inainte de culcare. Foarte curind au disparut fara urma, chiar si cele care ajungeau pina adinc in nas. »
Avind aceasta experienta, am sosit in anul 1973 la Grieskirchen. Facind o vizita intr-o gospodarie taraneasca, am intilnit taranca tinara, mama a doi copii mici, la muls in grajdul de vaci. ,,Daca ma pui la perete, ma las pe loc impuscata de tine", mi-a spus in loc de salut. Avea de saptamtni intregi dureri de cap insuportabile si, cum medicului ii era teama de o tumoare la cap, trebuia sa plece la Linz sa faca raze Rontgen. L-am trimis chiar in aceeasi seara pe fiul meu la ea cu o sticluta de bitter suedez, ca sa fie macar noaptea eliberata de durerile de cap cu ajutorul compresei cu picaturi. Cit de surprinsa am tost cind m-am trezit la ora sapte dimineata cu sotul ei la usa. ,,Ce i-ai trimis nevestii-mi? Dupa ce si-a pus vata umeda a scapat in doua minute de durerile cumplite de cap. Dimineata s-au scurs apoi prin nas in git doua dopuri maro-roscate, groase cit degetul mic." Era o sinuzita frontala neglijata care a fost inlaturata printr-o singura compresa. Aceasta taranca se increde si astazi orbeste in bitterul suedez. A putut s-o scape cu ani in urma si pe fetita ei de o pneumonie foarte urita cu ajutorul compreselor respective si are grija sa nu ramina niciodata fara acest leac in casa.
O femeie a suferit mai multe luni in sir de o sinuzita frontala purulenta dureroasa. Respiratul prin nas era imposibil. In paralel avea dureri de cap insuportabile. Antibioticele puternice si razele n-au ajutat-o. Si-a aplicat atunci peste noapte comprese cu bitter suedez pe frunte, ochi si nas. A simtit o usurare inca de la prima utilizare. Dupa 3 comprese puse in noptile urmatoare, caile respiratorii i s-au destupat, iar prin nas s-au scurs dopuri mari cu puroi.
Cunosteam din vedere o femeie tinara care dupa nasterea celui de-al saselea copil parea a fi umbra celei de altadata. Am abordat-o si astfel am aflat ca momentan nu mai putea sa manince nimic. A fost nevoita sa-si dea copiii cuiva in ingrijire. Am sfatuit-o sa incerce cu ierburile suedeze. Aproximativ trei saptamini mai tirziu am revazut-o; era iarasi o femeie sanatoasa, proaspata. Mi-a spus ca picaturile au facut minuni. Putea din nou sa manince tot si-si adusese copiii iar acasa. ,,A fost de parca ar fi sarit un animal din mine", mi-a afirmat si mi-a mai povestit ca mama ei era in spital din cauza unui picior umflat foarte tare si ca umbla deja de mult cu baston. 75 de injectii n-au fost in stare sa dea nici un rezultat. l-a trimis mamei sale manuscrisul, sfatuind-o sa recurga la bitterul suedez care si-a facut foarte rapid efectul. Piciorul este din nou normal si bastonul a devenit de prisos.
Intr-o zi am primit o scrisoare din Germania in care o cunostinta ma rugat sa port sufleteste de grija nepoatei ei care era in momentul acela la cura in Gallspach. Cind tinara a venit pentru prima data la mine la Grieskirchen, m-am speriat foarte tare. A fost ridicata din masina, i s-au impins sub brate doua cirje, iar corpul infirm tot a avut nevoie, in ciuda sprijinului, de peste un sfert de ora pina la locuinta mea aflata la etajul intii. Articulatiile ambelor picioare erau deformate, degetele miinilor crispate si incapabile sa tina ceva. In timpul mersului picioarele erau tirite, iar partea superioara a corpului aruncata in fata cu smucituri. Stateam in usa apartamentului cu miinile apasate pe inima si nu am putut articula decit: ,,Cum ati ajuns dumneavoastra, femeie tinara, la o astfel be boala Tngrozitoare?" ,,Peste noapte, dupa al patrulea copil" mi-a raspuns. Brusc, ca sa zicem asa ,,peste noapte", femeia aceasta tinara si draguta a devenit infirma. A fost dusa in Germania din doctor in doctor, nimeni n-a putut s-o ajute. Venea de patru ani, periodic, de doua ori pe an, la Gallspach la dr. Zeileis, care a trebuit sa-i spuna ca putea doar sa-i atenueze starea, nu s-o vindece. Halul in care arata cind a apucat ceasca de cafea cu laturile exterioare ale miinilor ei schiloade mi-a strapuns inima. Am sfatuit-o sa ia bitter suedez, care se putea procura atunci in Germania sub denumirea de ,,Crancampo". Astazi tin multe farmacii si drogherii bitterul suedez dupa reteta indicata. 1-am spus sa se agate de el ca de un pai. Asta a fost in februarie 1984. in luna septembrie a aceluiasi an am primit un telefon din Gallspach din partea tinerei femei, rugindu-ma sa vin s-o iau in Grieskirchen de la autobuz. Intii am ramas per-plexa, apoi extraordinar de mirata cind din autobuz a coborit o femeie tinara, rizind si numai sprijinindu-se in baston. Crisparea si schilodirea miinilor disparusera, la fel si o mare parte din deformarile de la picioare. Numai la piciorul sting mai avea genunchiul si glezna umflate. Si aceste umflaturi s-au retras total pina pe 3 august 1985, deci un an mai tirziu. A venit atunci pentru ultima oara la Gailspach, fara baston si complet refacuta. La nasterea celui de-al patrulea copil, suferisera si rinichii si ei declansasera peste noapte aceste deformari ingrozitoare. Pusese de 3 ori pe zi 1 lingura de bitter suedez in putina apa calduta si ii bause repartizat in portii. inainte si dupa fiecare masa, in inghitituri mici. Desi ierburile erau macerate in rachiu de secara, rinichii au suportat alcoolul.
Vreau sa mai insir si alte rezultate ale actiunii incredibile a bitterului suedez. Am aflat de la sora mea care traieste in Germania ca o cunostinta din Leipzig si-a petrecut deja 15 ani in scaunul cu rotile. Aceasta a locuit tn timpul razboiului la Praga si in 1945 a tost gonita in pivnita casei - soarta a mii de germani. Acolo a trebuit sa ramina saptamini Tntregi fara sa aiba paie sau altceva de pus sub ea. Mai tirziu a ajuns cu sotul ei la Leipzig. Curind i s-au ivit niste deforrnari foarte grave ale articulatiilor. Pina la urma nu i-a mai ramas decit o viata dusa in scaunul rulant. Am aflat de aceasta tragedie abia atunci cind barbatul ei a murit brusc, lasind-o pe sarmana paralitica singura; femeia a trebuit sa-si paraseasca locuinta si sa se mute intr-o alta camera mobilata. Nu este permis sa se trimita din Austria in Germania plante medicinale sau alte produse asemanatoare unor medicamente. Trebuia deci sa predau de fiecare data ierburile suedeze catre Leipzig dintr-o localitate bavareza de granija, o data la doua luni. Curind am primit scrisori pline de incredere. Bolnava lua de trei ori pe zi in putina apa cite o lingura de solutie repartizata inainte si dupa fiecare masa. Incet-incet, deformarile au inceput sa se retraga si incheieturile au devenit mai mobile. Ne rugam lui Dumnezeu, ea din Leipzig si eu din Grieskirchen. Dupa trei sferturi de an schimbarea a fost de asa natura, incit cea care odinioara era imobila, iar acum in convalescenta lenta si-a parasit pentru prima data locuinta dupa 15 ani de scaun cu rotile. Se indrepta spre bine. Putea din nou sa-si spele singura geamurile si sa se ocupe de alte treburi zilnice pe care pina atunci i le facusera diversi oameni saritori. Cit de mare a fost increderea sa in Dumnezeu in timpul bolii cumplite arata urmatoarea intimplare: Un tei din fata ferestrei a devenit in timpul bolii bucuria vietii ei. inverzirea si tnflorirea pomului, ingalbenirea frunzelor si agitatia vesela a pasarelelor printre ramurile golase in vreme de iarna i-au fost o sursa de mare bucurie. I-a multumit vesnic Domnului pentru aceasta mila a SA.
„Faceam odata baie in Offensee si Tntrebuintam o bucata de lemn lunguiata si cu canturi pentru a ma aseza pe ea la mal. Intr-una din zile, aceasta birna era sprijinita de un gard care imprejmuia o pasune. Lasasem sacosa de baie in imediata apropiere. Inainte de a porni spre casa, mi-am rinduit in ea, indoita din mijloc, lucrurile de baie. Deodata parca m-ar fi lovit trasnetul: birna cea grea imi cazuse direct pe picior. M-am invinetit de la genunchi in jos si mi s-au format doua umflaturi mari cit pumnul. Am fost Carata pina la masina si apoi pina sus in camera. Sotul meu a vrut sa cheme medicul din Ebensee, eu insa l-am rugat sa-mi faca o compresa cu ierburi suedeze. Dupa aproximativ o jumatate de ora am putut cobori iarasi singura treptele pina la sala de mese, iar in ziua urmatoare piciorul era neted ca inainte. Nu se vedea nici cea mai mica portiune echimozata (vinata), iar umflaturile mari cit pumnul disparusera si ele”.
A mai avut loc un necaz cit am stat la Offensee. O fetita de 4 anisori a fost intepata la brat in timp ce se scalda de o specie de viespe mare, foarte veninoasa. Bratul s-a umflat, devenind diform. M-am dus sa iau bitterul suedez. Inainte ca parintii si copilul sa fi apucat sa se imbrace, am si venit cu compresa. In timp ce fetita mergea spre masina, i-am pus vata umezita pe locul umflat. Cind am ajuns la masina - aproximativ trei minute de mers - umflatura scazuse deja. N-a mai trebuit consultat medicul.
Culegind odata zmeura, m-a intepat la degetul mare o insecta veninoasa. Degetul s-a umflat pe loc, devenind gros cit un cirnat. Ducindu-ma la cumparaturi, o doamna a remarcat ingrozita: ,,Mergeti imediat la spital, o astfel de intepatura va poate fi fatala". Peste noapte mi-am pus o vata umezita cu bitter suedez si dimineata degetul era iarasi normal.
Am avut odata mare ghinion pe cind ma aflam in spalatorie. Era pe vremea cind masina de spalat spala fara a limpezi. Rufele destul de incilcite intre ele trebuiau scoase cu ajutorul unui bat de lemn. Felul meu este sa le rezolv pe toate rapid si cu mult elan. Clestele a alunecat si m-a pocnit cu o putere extraordinara direct in ochiul drept. Innebunita de durere si pe jumatate orbita, am bijbiit pina la etajul intii. Cum am pus pe ochi compresa udata cu bitter suedez, au si incetat durerile cumplite. O clipa mai tirziu m-am uitat in oglinda sa-mi admir isprava. Ochiul era inconjurat de vinatai. Tintnd o vata umeda pe ochi, izolata cu un saculet de plastic si legate cu un batic impaturit, m-am dus dupa un sfert de ora iar in spalatorie. Citeva zile la rind mi-am pus peste noapte comprese cu bitter suedez ca sa impiedic sa se poata forma ceva rau in fundul ochiului.
Anual merg la cura la baile Kneipp din MCihllacken. in timpul uneia dintre sederi, sora-sefa mi-a adus o femeie, care a intrat in camera in urma ei, cocosata de durere. Se chinuia cu crize biliare puternice si voia sa-i dau un sfat. Numeroasele medicamente administrate nu-i fusesera de nici un ajutor si medicul i-a recomandat sa se opereze neaparat. Am rugat-o sa se dezbrace si i-am aplicat o compresa cu ierburi suedeze pe regiunea biliara; la astfel de comprese, pielea trebuie unsa in prealabil cu untura de pore sau cu alifie de filimica, intrucit altfel alcoolul ar usca pielea. Se pun o bucata de vata umezita si bine stoarsa pe locul dureros, una de vata uscata si una de plastic deasupra, pentru a asigura izolata termica si se leaga cu o cirpa. Dupa scoaterea compresei, pielea trebuie pudrata, pentru a evita o inrosire sau mincarimi! Tocmai voiam sa-i trag femeii portjartierul peste compresa, cind s-a indreptat din sale, exclamind: ,,Mi-a trecut orice durere!" A scapat in timpul eel mai scurt de tot raul. Mai tirziu a folosit picaturile nu numai sub forma de comprese, ci si intern, si anume luind de 3 ori pe zi cite 1 lingurita in putina apa sau putin ceai de plante si criza nu s-a mai repetat.
Aveam de ani de zile grija de o femeie singura. Numai ca intelegerea noastra era ingreunata de auzul ei stab. In ,,Manuscrisul vechi" scrie: ,,Ele readuc si auzul pierdut." Deci, la cerinta mea a trebuit sa-si umezeasca in mod sistematic urechea cu bitter suedez. Degetul aatator umezit cu picaturi este introdus in ureche. Nu trebuie insa nici uitat sa se picure in repetate rinduri putin ulei in ureche, pentru a evita mincarimile. Femeia si-a umezit concomitent si portiunile din jurul pavilionului urechii, din jurul ochilor, apoi timplele si fruntea. Deodata a inceput sa auda iarasi si, in acelasi timp, obrazul i-a intinerit, capatind prospetime. Fiind odata trintita la cobortrea dintr-un autobuz si dind cu fata de pamint, tot ierburile suedeze au fost acelea care au pus in ordine obrazul vinat. La 1 februarie si-a aniversat a 89-a zi de nastere. Acum aude din nou si ne putem intelege bine. De atitea ori imi relateaza oamenii care-mi asculta prelegerile ca datorita bitterului suedez si-au putut lasa deoparte aparatul auditiv, caci aud iarasi normal. Picaturile ajuta deci in caz de auz slab si peste tot acolo unde, fie intern, fie extern, apar dureri. O irigatie sangvina buna realizata datorita acestor picaturi inlatura foarte rapid durerile din zonele bolnave. De aceea este indicat sa li se aplice epilepticilor comprese cu bitter suedez pe regiunea occipitala. Cauza crizelor de epilepsie rezida adesea in primii ani ai vietii; poate fi vorba de o cadere in cap sau de un soc din copilarie.
Cu ocazia unei prelegeri tinute la Gallspach a venit la mine un tinar care suferise un accident de masina groaznic - fractura dubla a bazei craniului. Dupa vindecarea ranilor a inceput sa aiba zilnic citeva crize de epilepsie. L-am sfatuit sa-si puna comprese cu bitter suedez in regiunea occipitala si sa bea zilnic 4 cesti cu ceai de urzici in care sa toarne 2 linguri de bitter suedez. In crizele grave de epilepsie este important ca pe linga aplicarea compresetor in regiunea occipitala sa se bea si ceai de urzici,
Citeva luni mai tirziu, tinarul a trecut prin fata casei mele si mi-a spus de la gardul gradinii ca scapase total de crizele de epilepsie!
Meningitele, ranile la cap prin lovire sau cazaturi, bilbiiala si tulburarile de vorbire se trateaza cu succes prin comprese cu bitter suedez puse in regiunea occipitala. Aceste comprese se pot folosi si in inflamatia bursei sinoviale. Nu este necesar sa mai subliniez o data faptul ca in toate aceste boli grave trebuie consultat mai intii medicul.
Dupa curn reiese din scrisori, compresele cu ierburi suedeze recomandate de mine au avut o actiune benefica asupra ochilor in caz de dezlipire de retina, singerare a retinei si retina poroasa Toti acesti oameni se aflau in prag de orbire. Compresele se aplica zilnic timp de 1 ora pe ochii inchisi. Nu trebuie neglijat insa sa se puna profilactic aceste comprese si pe ochii sanatosi, mai ales pe cei suprasolicttati, in plus sa se unga pleoapele dimineata si seara cu Bitter suedez, sa se plimbe bitterul suedez concomitent spre coada ochilor cu aratatorul. Se poate mentine astfel o vedere buna pina la o vtrsta inaintata.
Deoarece bitterul suedez este de un ajutor atit de extraordinar pentru sanitates noastra, n-ar trebui sa lipseasca in nici o farmacie de casa. Picaturile n-ar trebui numai sa fie mereu la indemina, pregatite in sticlute, ci sa fie luate si in calatorii ca insotioare credincioase la drum. Uneori mincarea din afara ne deceptioneaza, avem nevoie de ceva pentru inviorarea stomacului si a bilei, alteori ne simtim slabiti istoviti si ametiti - In toate aceste situatii, bitterul suedez actioneaza ca un adevarat elixir. Se ia o inghititura diluata cu putina apa, iar extern se freaca timplele, fruntea, portiunile din jurul ochilor si cele din spatele urechilor si indata se va ivi o senzatie de revigorare a intregii conditii fizice.
Daca ne trezim brusc cu un guturai cu toate efectele lui secundare neplacute ca oboseala, lipsa de putere, senzatie de presiune in regiunea fruntii si a stomacului, este suficient sa tinem la nas un tampon de vata umezit cu bitter suedez si sa inspiram adinc. Imediat vom simti o usurare in zona fruntii si a nasului. Daca raceala este mai avansata si au fost deja atacate bronhiile, se inspira picaturile cu gura deschisa. Si in acest caz se va resimti rapid un ajutor. In timpul epidemiilor de gripa se ia zilnic 1 linguri|a, uneori poate chiar 1 lingura de picaturi cu putina apa calduta; astfel, devenim imuni la gripa. Oriunde apar dureri, ierburile suedeze ajuta, luate intern sau folosite extern ca frectii si comprese.
Cu ciiva ani in urma m-am trezit cu o colica renala. Am chemat medicul, dar tocmai era la consultatii. In asteptarea lui, mi-am pus o compresa cu bitter suedez in zona renala si cind a sosit, durerile imi trecusera. Eram destul de stingherita ca-si pierduse timp pretios venind degeaba pina la mine. Insa el a vrut numai sa stie cum de-mi trecuse colica atit de repede. Cind a auzit ca ma ajutase compresa, mi-a spus: ,,Excelent, atunci n-are rost sa-ti mai fac injectie!" Si el era un adept al ierburilor suedeze. Intotdeauna cind mergeam la el in cabinet, imi spunea numai atit: ,,Tie nu-ti prescriu nimic, doar ai ierburile tale suedeze!" El a fost si eel care m-a ajutat sa cunosc mai indeaproape multe alte plante medicinale si insemnatatea lor.
A venit odata la mine o femeie batrina care mergea de multi ani in baston. Era complet strimba din cauza artritei si a reumatismului, nu-i mai folosea nici un medicament, era la pamint din punct de vedere nervos. A baut de 3 ori pe zi cite 1 lingurta de bitter suedez in ceai de urzici sau de coada-calului si dupa trei saptamini am auzit ca putea deja sa mearga fara baston.
Este cunoscut faptul ca cele mai multe recviemuri sunt in jurul zilei Intrarii Maicii Domnului in biserica. O cintareata din cor s-a ranit odata la patinaj cam in aceasta perioada. Fiind numai putine in cor, ii resimteam lipsa foarte tare. Dupa biserica, am intilnit-o in oras. Mi-a spus ca-i era imposibil sa urce scara abrupta de la cor din cauza genunchiului intepenit Putin mai tirziu m-am dus la ea cu echipamentul meu pentru comprese. Cum era sotie de medic, mi-a privit sceptic pregatirile; i s-a schimbat insa parerea citeva clipe mai tirziu, cind a putut sa-si indoaie genunchiul fara efort, iar a doua zi a putut urea scara abrupta de la cor tot fara efort. Lipsea insa, din pacate, o alta cintareata care facuse o entorsa la glezna practicind si ea atit de sanatosul nostru sport de iarna. Se stia deja ca era internata in spital pentru tratament. Cea proaspat insanatosita insista s-o ajut si pe cealalta. Am facut-o fara tragere de inima din cauza tratamentului ei clinic, insi in cele din urma a contat faptul ca as fi ramas in ziua urmatoare probabil singura la cor. Ranita sedea intinsa pe sofa cu glezna puternic umflata. In spital fusese sfatuita doar sa-si tina piciorul ridicat pe ceva. Avea dureri mari. Compresa cu bitter suedez i-a adus imediat o usurare. A doua zi a venit la cor, desi pe strazi era un polei cumplit. Durerile disparusera, glezna umflata era normala si recviemul nostru salvat.
In timpul unei vizite in Muhlviertel am remarcat intr-un restaurant, la masa de alaturi, un client care statea chircit de durere. Mai avusese de multe ori astfel de crize, medicamentele nu-l ajutau cu nimic. Am adus picaturile mele, am turnat o lingura plina de bitter in putina apa calduta si i le-am oferit. In timp ce golea paharul, i s-a colorat fata si abia a putut sa inteleaga cum de i-au incetat durerile pe loc. O jumatate de an mai tirziu, m-am reintors in aceasta zona. Incidentul imi iesise din minte, and am tost abordata de un domn care mi-a multumit plin de exuberanta. Era vizibil intinerit cu niste ani buni. Isi preparase ierburile suedeze si le luase. Toate supararile provocate de pancreas si de gastrita acuta ii trecusera. Intrucrt aceste picaturi vindeca pancreasul, ele sunt recomandate si diabeticilor. Semnele din nastere, alunitele, negii, petele, chiar si hemangioamele si seboreea dispar daca sunt umezite cu aceste picaturi, la fel se intimpla si cu bataturile si hemoroizii. Bitterul suedez inlatura vijiitul si tiuitul in urechi, prin introducerea unui mic tampon de vata umezit in urechi. Bitterul suedez intareste memoria, daca se umezeste de mai multe ori cu el vertebra cervicala, curata singele si stimuleaza circulatia singelui, Inlatura colicile si digestia proasta, durerile de cap, toate afectiunile gastrice si biliare, hepatice si renale (chiar daca ar fi interdictie de alcool). In tromboze si flebite se unge locul cu alifie de filimica intr-un strat gros cit muchia cutitului si se pun comprese cu bitter suedez deasupra. Dupa vindecare se fac bai de picioare cu urzici pentru o buna irigare sangvina. Picaturile inlatura lenevia intestinala, ametelile, ba chiar paraliziile Aduc un ajutor pretios in toate bolile; chiar si in bolile de cancer. In caz de crize acute de durere, se ia 1 lingura cu picaturi in putina apa sau infuzie de plante. Daca se ia de 3 ori pe zi, dimineata, la prinz si seara, cite 1 lingurita in ceva apa sau ceais de plante, se pastreaza sanatatea si forta creatoare pina la virsta cea mai inaintata. Intrucrt aceste picaturi se folosesc, fara exceptie, in toate bolile, se poate vorbi aici despre o mentinere a sanatatii omenesti la modul general. Ele trezesc si ridica puterile de viata de care avem o nevoie atit de stringenta in epoca actuala. Pastrati-va cu ajutorul acestui elixir minunat sanatatea, puterea de munca si bucuria fata de munca dumneavoastra profesionala, fata de familia dumneavoastra si fata de semenii dumneavoastra!
In timpul unei vizite la o gospodarie taraneasca am aflat ca fiul in virsta de 12 ani al proprietarului se afla inaintea unei operatii la ureche. In spatele timpanului se formase in urma unei inflamatii un focar de puroi. Eu eram impotriva unei operatii, pentru ca in alte cazuri asemanatoare s-a intimplat ca bolnavul sa-si piarda auzul. La indrumarea mea, s-au imbibat tampoane mici de vata in bitter suedez si i s-au pus baiatului in ureche. A iesit in acest fel zilnic atit de mult puroi din ureche, incit curind durerile au pierit si operatia n-a mai fost necesara.
Intr-o boala incurabila de cancer intestinal - era vorba de o tinara mama a cinci copii si medicul nu-i mai dadea decit citeva zile - am recomandat comprese in zona bolnava, in asociatie insa cu radacini de obligeana care se lasa peste noapte la macerat (1 lingurita rasa de radacini de obligeana la 1 ceasca de apa - se ia cite 1 inghititura inainte si dupa fiecare masa) si cu ceai depurativ de filimici, coada-soricelului si urzici amestecate in parti egale, din care se beau incetul cu incetul minimum 2 litri repartizati pe parcursul zilei. Astazi femeia se simte deja atit de bine, incit se poate conta pe o insanatosire completa.
O femeie din Heilbronn relateaza: ,,Nepotul meu de 41 de ani mi-a scris cu aproximativ zece luni in urma din Sacramento/California ca are zilnic hemoragii intestinafe puternice si diagnosticul medical este, fara nici o ezitare, cancer intestinal. Se impunea deci o cale de scapare laterala. I-am trimis imediat bitter suedez, radacini de obligeana si alte ptante medicinale cum ar fi filimica, coada-soricelului si urzica. Dupa un an, nepotul meu a fost iarasi apt de munca la intreaga sa capacitate. Hemoragiile intestinale puternice au incetat in a patra zi dupa ce a inceput sa ia plantele enumerate. Au incetat treptat si oboseala si scaderea in greutate."
In cazul unui barbat de 52 de ani tratat de astm cardiac de zece ani - care trebuia sa inghita zilnic cite opt pastile, care nu mai putea dormi de ani intregi decit sezind si care-si arunca la fiecare pas bratele in sus pentru a lua aer, horcaind insa in acelasi timp de ti se rupea inima - am fost de parere ca insuficienta respiratorie nu-i provine de la inima, ci de la ficat. l-am pus omului pe regiunea ficatului o compresa cu ierburi suedeze. Intern, a trebuit sa ia incepind de-atunci diminetile si serile cite 1 ceasca cu ceai de pedicuta cu 1 lingurita de bitter suedez pusa inauntru. Cit de corecta a fost supozitia mea s-a vazut chiar din prima noapte. A putut in sfirsit sa doarma iarasi intins. Greaua insuficienta respiratorie nu-l mai lasa de ani in sir sa faca nici macar un pas in fata usii casei. Bitterul suedez si pedicuta au realizat o ameliorare atit de rapida a starii sale, incit trei zile mai tirziu a putut sa umble de doua ori pe zi in jurul gradinii casei sale. Acum se indreapta incet spre vindecare.
O rana care nu voia sa se inchida dupa~ operatie s-a inchis peste noapte cind pacientul a luat o fnghititura zdravana din sticla cu bitter suedez. Aceasta unica inghititura a avut drept urmare inchiderea ranii deschise de trei ani, care trebuia ingrijita de mai multe ori pe zi.
Alte inflamatii indelungate cu supuratii purulente, provocate de multe ori prin accidente declansate de operatii si punctii, au fost inlaturate, cum mi s-a relatat, dupa aplicari de comprese si uzul intern al bitterului suedez.
Menajera unei case parohiale din Burgenland mi-a povestit ca nepoata ei in virsta de 23 de ani are un defect de auz din nastere. La un consult in clinica universitara i s-a explicat ca in cazul bolii ei o operatie nu avea sanse de succes. Si-a sfatuit nepoata sa foloseasca bitterui suedez, adica sa si-l introduca in ureche. Toti au fost foarte mirati cind, in urma acestui tratament, nepoata a auzit dupa 14 zile normal.
Nu vreau sa va tainuiesc, o scrisoare din Graz, din zona Steier: ,,Din intimplare sau poate mai bine-zis din voia Domnului, am purtat o discutie in autobuz cu un barbat foarte fericit, in virsta de 74 de ani, care si-a recapatat brusc, gratie bitterului suedez, auzul pe care si-l pierduse in 1944, in urma unei grave leziuni cerebrale din timpul razboiuiui! Si-a pus de trei ori in urechi tampoane de vata umezita cu bitter suedez." - (Astfel de fragmente citate pot fi dovedite prin scrisori!)
Un domn din Bavaria superioara relateaza: ,,Un accident m-a ranit la mina dreapta. Bitterul suedez mi-a calmat repede durerile insuportabile. La o ureche surda s-a realizat cu o dubla tamponare aproape un miracol: Dupa aproximativ zece ani de surzenie am auzit din nou tic-tacul desteptatorului!" - Citi surdomuti pot fi totusi ajutati in acest mod! Si de ar fi doar unul singur care si-ar recapata astfel auzul!
Dupa o prelegere am aflat de la o ascultatoare ca sufera de doi ani de o relaxare a sfincterului intestinal. Doctorii considerau boala ireparabila. Bitterul suedez, asociat cu traista-ciobanului (aceasta se pune la macerat, taiata marunt, tot intr-un rachiu bun si se lasa 10 zile la loc calduros; vindeca atrofia musculara si bolile musculare grave), 4 cesti cu ceai de cretisoara si 6 radacini de obligeana, au rezolvat problema in citeva zile!
Am primit un telefon din Viena, la care o voce feminina mi-a spus: ,,Va multumesc pentru ierburtle dumneavoastra suedeze!" Mi-a povestit ca atunci cind avea 12 ani a fost lovita din greseala cu bocancul in obraz, in timpul unei excursii cu scoala in munti, de catre o fetita care mergea in fata ei. Din aceasta intimpiare au rezultat in decursul a 40 de ani vesnice supuratii maxilare purulente, soldate cu peste 16 operatii la maxilar si punctii repetate. A fost nevoita sa-si intrerupa studiile, n-a putut imbratisa profesiunea dorita si conducea o gospodarie straina avind permanente dureri in regiunea maxilara. Dupa 40 de ani, fiind in virsta de 52 de ani, a citit despre ierburile suedeze, si-a pus comprese in zonele maxilareior si este in sfirsit eliberata de toate durerile.
Sunt mereu intrebata daca bitterul suedez poate fi utilizat si in caz de interdictie severa a alcoolului. Conform unor cercetari de laborator demne de incredere, ierburile inving alcoolul si sint considerate un medicament. Deci pot fi luate si aici fara a dauna. In acest caz trebuie sa se inceapa cu 1 lingurita pe zi si sa se puna mai des comprese cu ierburi suedeze in regiunea ficatului si a rinichilor (a se vedea ,,Moduri de folosire" la sfirsituI).

,,MANUSCRIS VECHI"
(transcriere a puterii tamaduitoare a ierburilor suedeze)


1. Daca se miros sau se trag pe nas mai des, se umezeste vertebra cervicala, se pune o cirpa umeda pe cap, ele alunga durerea si ameteala, intaresc memoria si creierul,
2. Ajuta contra ochilor tulburi, inlaturindu-le roseata si toate durerile, chiar cind ochii sunt injectati, impaienjeniti. Ele alunga chiar petele si cataracta, daca se umezeste coada ochilor la timp sau se pune o cirpa umeda pe ochii fnchisi.
3. Pustulele de varsat si eruptiile de tot felul, de asemenea crusteie din nas sau de oriunde pe trup sunt vindecate, daca stnt umezite des si bine.
4. In caz de dureri de dinti, se pune Tn putina apa o lingura plina cu aceste picaturi si se tine citva timp acest lichid in gura sau se umezeste dintele dureros cu o bucata de cirpa. Durerea dispare si infectia se retrage treptat.
5. Basicile de pe limbi sau alte leziuni care apar pe limba sunt umezite sistematic cu aceste picaturi, drept care se vor vindeca in scurt timp.
6. Daca gitut este infierbintat sau ranit, incit cineva numai cu greu poate inghiti mincarea si bautura, sa ia dimineata si seara din picaturi. Sa fie lasate sa alunece si ele vor lua fierbinteala si vor vindeca gitlejul.
7. Cine are crampe stomacaie sa ia la o criza o lingura plina.
8. In colici sa se ia trei linguri piine, incet, una dupa alta, curind se va simti alinarea.
9. Picaturile risipesc in organism gazele si potolesc ficatul, izgonesc toate bolile de stomac si pe cele ale matelor si ajuta in constipatie.
10. Sunt si un leac excelent pentru stomac, daca acesta digera prost si nu pastreaza mincarurile.
11. Tot asa ajuta si in durerile veziculei biliare. Zilnic dimineata si seara o lingura plina, iar noaptea comprese cu picaturi si toate dureriie vor pieri curind.
12. In caz de hidropizie sa se ia sase saptamini la rind dimineata si seara o lingura plina in vin alb.
13. La durerile de urechi si la vijiitul in urechi sa se umezeasca un tampon mic si sa se vire in ureche. Ajuta foarte bine si readuce chiar si auzul pierdut.
14. Daca o femeie are dureri postnatale sa i se dea trei zile la rind dimineata o lingura plina in vin rosu, sa fie pusa sa faca dupa o jumatate de ora o plimbare, dupa aceea poate sa manince de dimineata, dar sa nu ia lapte. Sa nu fie luate picaturile cind se bea lapte.
15. Daca se ia in ultimeie 14 zile de sarcina dimineata si seara o lingura, se grabeste nasterea. Pentru a scapa mai usor de placenta, se da lauzei o data la doua ore o lingurita plina, pina ce placenta este expulzata fara dureri.
16. Daca dupa nastere apar inflamatii la venirea laptelui, ele sunt indepartate rapid prin aplicarea cirpelor umede.
17. Ele izgonesc varicela din copii. Sa se dea copiilor in functie de virsta din aceste picaturi difuate in apa. Cind bubulitele incep sa se usuce, sa fie umezite mai des
cu picaturi, atunci nu vor ramine semne de la varsat.
18. Picaturile folosesc copiilor si adultilor impotriva viermilor, chiar si tenia este alun-
gata de ele, numai ca ele trebuie administrate copiilor in functie de virsta. Sa se
lege o cirpa umezita cu picaturi pe buric, sa se tina mereu umeda.
19. Toate suparariie provocate de icter sunt date curind deoparte, daca se ia de trei
ori pe zi o lingura din aceste picaturi si se pun comprese pe ficatul umflat.
20. Descongestioneaza toti hemoroizii, vindeca rinichii, elimina lichidele ipohondrice
din organism fara alta cura, indeparteaza melancolia si depresiunile si
stimuleaza apetitul si digestia.
21. Se descongestioneaza hemoroizii si pe dinauntru, daca sunt umeziti la inceput
mai des si sunt muiati prin administrarea interna a picaturilor, in special inainte de
culcare. Sa se puna extern un mic tampon umed cu picaturi. Face surplusul de
singe sa curga si ajuta contra usturimilor.
22. Daca cineva a lesinat, i se deschide la nevoie gura, i se toarna o lingura de
picaturi si bolnavul isi va reveni.
23. Prin administrare interna, acest mijloc goneste si durerea convulsiilor
(spasrnelor), asa ca vor inceta cu timpul.
24. In caz de tuberculoza pulmonara sa se ia zilnic aceste picaturi pe stomacul gol
si sa se continue cura timp de sase saptamini.
25. Daca o femeie isi pierde ciclul lunar sau acesta este prea abundent, ia aceste
picaturi trei zile si repeta asta de douazeci de ori. Ele vor potoli ce este prea mult
si vor echilibra ce este prea putin.
26. Acest leac ajuta si contra poalei albe.
27. Daca cineva sufera de epilepsie, trebuie sa i se dea imedtat picaturi. Bolnavul sa
ia apoi exclusiv acest leac, caci el fortifica atit nervii atacati cit si organismul si
inlatura toate bolile.
28. Ele vindeca paraliziile, alunga ametelile si greturile.
29. Vindeca si variola, si erizipelul.
30. Daca cineva are febra - friguri mari sau intermitente - si este total lipsit de vlaga,
sa i se dea o lingura cu picaturi si bolnavul, daca nu si-a impovarat trupul cu alte
mijloace de leac, isi va reveni curind, pulsul va fncepe sa bata normal si, oricit de
mare ar fi fost febra, ei se va simti curind mai bine.
31. Picaturile vindeca si cancerul, pustulele vechi si negii, miinile crapate. Daca o
rana este veche si purulenta sau are excrescente (muguri), atunci sa se spele
totul bine cu vin alb, dupa care sa se puna pe ea o cirpa umezita cu picaturi. Ea
inlatura umflaturile si durerile, ca si mugurii si rana incepe sa se vindece.
32. Vindeca fara alt pericol toate ranile, ca ar fi tost facute prin lovire sau intepare,
daca sunt umezite de mai multe ori cu aceste picaturi. Se ia o cirpa, se inmoaie in
ele si se acopera ranile cu ea. Ele inlatura in scurt timp durerea, nu permit nici ar-
sura, nici necrozarea si vindeca si ranile vechi capatate printr-o ranire prin
impuscare Daca exista si gauri, atunci sa se pulverizeze picaturile in rana care
nu trebuie neaparat curatata inainte. Prin sistematica aplicare cu o cirpa umezita,
vindecarea va veni curind.
33. Ele indeparteaza toate cicatricele, chiar daca sunt vechi, semnele ranilor si
taieturile, daca acestea sunt umezite cu ele puna la de 40 de ori. Toate ranile care
sunt vindecate cu ajutorul acestor picaturi nu lasa cicatrice.
34. Vindeca din temelie si toate fistulele, chiar daca par incurabile; raul poate fi oricit
de veehi.
35. Vindeca toate ranile de pe urma arsurilor, de-or proveni de la foe, de la apa
fierbinte sau de la grasime incinsa, daca ranile sunt umezite sistematic. Nu se
formeaza nici basici, fierbinteala este trasa afara, chiar si basicile purulente sunt
vindecate complet.
36. Servesc contra umflaturilor si vinatailor, chiar daca provin dintr-o lovitura sau
bataie.
37. Daca cineva nu poate sa manince cu pofta, ii readuc gustul pierdut.
38. In anemie puternica, readuc si culoarea pierduta, daca sunt luate o vreme di-
mineata. Curata singele si formeaza unul nou, si stimuleaza si circulatia.
39. Durerile reumatice din madulare sint indepartate, daca se iau picaturi dimineata
si seara si se pun cirpe umede pe locurile dureroase.
40. Ele vindeca miinile si picioarele inghetate, chiar daca ar exista rani deschise. Cit
se poate de des, insa mai cu seama noaptea, sa se aplice cirpe umezite cu
aceste picaturi.
41. Pe bataturi sa se puna un mic tampon umezit cu aceste picaturi, iar locul
suferind sa se tina mereu umed. Dupa trei zile vor cadea de la sine sau vor putea
fi indepartate fara durere.
42. Daca sunt inghitite, vindeca si muscaturile ciinilor turbati si ale altor animale, caci
tamaduiesc tot si distrug toate otravurile. Sa se aplice si o cirpa umeda pe rani.
43. In caz de ciuma sau alte boli contagioase este bine daca se ia in timpul zilei de
mai multe ori din aceste picaturi, caci ele vindeca buboaiele si pustulele de
ciuma, chiar daca s-ar afla deja in git.
44. Cine nu poate dormi bine noaptea sa ia din aceste picaturi inainte sa se duca ia
culcare. In caz de insomnie nervoasa, sa se puna pe inima o cirpa umezita cu
picaturi diluate.
45. Un om beat poate fi trezit pe ioc din betie cu doua linguri de picaturi.
46. Cine ia zilnic aceste picaturi dimineata si seara n-are nevoie de alta doctorie, caci
ele fortifica trupul, improspateaza nervii si singele, inlatura tremurul miinilor si al
picioarelor. Pe scurt, gonesc absolut toate bolile. Trupul ramine viguros, obrazul
tinar sifrumos.

Important: Toate cantitatile indicate ar trebui diluate cu ceai de plante sau apa.

Din punctele ,,Manuscrisului vechi" enumerate mai sus reiese marea si minunata putere tamaduitoare a acestei compozitii de plante. Se poate spune pe drept cuvint ca abia daca mai exista vreo boala la care ierburile suedeze sa nu ajute; in orice caz, ele sunt considerate drept baza pentru orice tratament.

MODURI DE FOLOSIRE
Intern: Profilactic se ia dupa indicatia ,,Manuscrisului vechi" dimineata si seara cite 1 lingurita diluata. in caz de indispozitie de orice fel se pot lua 3 lingurite diluate. In bolile maligne se iau 2-3 linguri pe zi dupa cum urmeaza: Cite 1 lingura se bea diluata cu 1/8 litru de ceai de plante, distribuite fiind 1/2 ora inainte si 1/2 ora dupa fiecare masa.
Compresa cu ierburi suedeze: In functie de marimea locului se ia o bucata mai mica sau mai mare de vata sau celofibra, se umezeste cu bitter suedez si se aplica pe locul care trebuie tratat si care a fost uns si frecat in prealabil cu untura de pore sau alifie de filimica. Se pune deasupra o bucata de plastic ceva mai mare ca sa nu se pateze rufele. Abia apoi se leaga cu o bucata de pinza sau se infasoara cu un pansament.
Compresa se lasa, in functie de boala, sa-si faca efect intre 2 si 4 ore. Daca pacientul suporta, compresa se poate fine si peste noapte. Dupa indepartarea ei se pudreaza pielea. Daca se ivesc totusi iritatii ale pielii la persoanele sensibile, atunci compreseie trebuie folosite timp .mai scurt sau trebuie renuntat la ele pentru o vreme. Persoanele alergice trebuie sa renunte la bucata de plastic si sa lege deasupra numai o pinza. Sa nu se uite in nici un caz ungerea pielii cu grasime! Daca a aparut deja o eruptie care stirneste mincarimi, sa fie tratata eventual cu alifie de filimica.

 

MARELE BITTER SUEDEZ

In ciuda imboldului din mai multe parti de a include iarasi in brosura si compozitia marelui bitter suedez, nu m-am putut decide, intrucit toate reusitele mete tamaduitoare prezentate au fost obtinute cu micul bitter suedez. Reteta marelui bitter suedez o inclusese primul editor al brosurii, fara sa ma consulte si sa ma instiinteze si pe mine. S-au consemnat insa si utilizari pline de succes ale marelui bitter suedez.

 

 

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768