Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


GASTRITA

Gastrita acuta este o inflamatie a mucoasei stomacului. Ea este mai cu seama de cauza toxi-alimentara. Gastrita cronica are drept cauza o hiperaciditate gastrica. Gastrita acuta poate fi cauzata de intoxicatii alimentare (inclusiv ciuperci), infectii acute virale, alcool consumat in cantitate mare, exces de nicotina si cafea si de anumite medicamente.
Bolnavul cu gastrita acuta prezinta dureri vii de stomac, care apar brusc, cu greturi si varsaturi, cu dureri de cap, stare febrila si cu o limba incarcata, cleioasa.

Masuri profilactice si de tratament

Nu trebuie consumate alimente alterate.
Se vor evita medicamentele cu actiune iritanta asupra mucoasei gastrice. Se va consuma alcool in cantitate moderata, iar ciupercile vor fi consumate numai dupa ce ne-am asigurat ca sunt comestibile.
In gastrita acuta provocata de ciuperci, nu se va bea lapte, caci acesta favorizeaza absorbtia toxinelor. Se va incerca provocarea unei varsaturi.
Se urmareste dezintoxicarea organismului prin clisme si diuretice, precum ceaiul de scoarta de mesteacan, fiori de tei, urzica si leustean.
Se tine stomacul in repaus prin post 2-3 zile. In timpul acesta, se vor bea infuzii de cimbru, salvie, cimbrisor si maghiran. In urmatoarele 2-3 zile, se va recurge la o monodieta cu supe de zarzavaturi sau cu suc de varza. Se stie ca varza are o actiune antiinflamatoare asupra mucoasei stomacului. Argila are, de asemenea, rolul de a proteja mucoasa gastrica: se va lua 1 lingurita de argila la 100 ml apa. In continuare se recomanda un regim alcalin, adica bogat in legume. Se vor evita bauturile reci, ca si fainoasele si zaharul rafinat.
Durerile gastrice se pot calma cu ceaiuri de plante: menta, chimen, musetel, rostopasca, roinita, decoct din seminte de in si extract de lemn dulce.
Un efect calmant il au cataplasmele umede si caldute aplicate pe regiunea stomacului.
Rezultat bun au si uleiurile esentiale de scortisoara si dafin, amestecate cu miere de albine, cate 3 picaturi.


 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768