Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


Durerile dupa amputare (dureri la piciorul fantoma)

La mult timp dupa amputari, uneori ani de-a rindul, apar fenomene-fantoma extrem de dureroase. Experienta arata ca aplicarea compreselor cu tataneasa (a se vedea ,,Moduri de folosire" la articolul despre tataneasa) aduc alinare, iar durerile pier treptat.
Efect excelent are si esenta de ceapa, care se cumpara din farmaciile homeopatice sau din magazinele specializate in alimente naturale bogate in vitamine, dar se poate prepara usor si in casa. Cepele taiate rotocoale se introduc intr-o sticla pina la git, se toarna deasupra rachiu de secara de 38-40%, se lasa sa stea 10 zile in soare sau la loc calduros, apoi se trage in sticle. Cu acest preparat se unge apoi bontui amputat.
De mare ajutor este ceaiul din radacini de stinjenel (iris) care se scot din pamint in octombrie, se spala cu o perie si se usuca prin atirnare. Radacinile uscate se macina pina devin o pulbere, cel mai bine cu ajutorul unei risnite uzate de risnit cafea, mac sau pesmet. 1/2 lingurita din acest praf se lasa peste noapte la macerat in 1/4 litru de apa; se beau in timpul zilei 1-2 cesti, in inghitituri mici.
Cioturile amputate ar trebui imbaiate de 3 ori pe saptamina in bai de cimbru (prima bale poate fi incalzita inca de 2 ori). Se pune 1 pumn plin de cimbru la 1 baie. Si pernele cu cimbru si pedicuta puse peste noapte ca niste comprese ar fi de recomandat. Cite 100-150 grame din plantele numite sunt introduse intr-o perna din pinza de in.

 

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768