Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


DURERILE, SPASMELE
CRAMPELE MUSCULARE

Aspirina are un efect bun; se pot lua 2 tablete pe zi, dupa mese, daca greutatea este sub 75 kg, sau 3 tablete, daca greutatea este mai mare, timp de 2 zile, apoi 1/2 tableta pe zi, pana cand durerile musculare dispar.
Baile calde - la o temperatura de 37-40°C.
Prosopul cald aplicat dupa baie da rezultate si mai bune, daca se aplica pe o zona limitrofa celei dureroase.
Masajele si pozitia inclinata a corpului - extremitatile dureroase se aseaza pe o pernuta deasupra planului vertical al pieptului.
Masajul se face prin miscari usoare, care incep de la extremitatea cea mai indepartata a inimii, catre extremitatea sensibila. Acest masaj se face timp de 10 minute.
Daca apar dureri ale muschilor gatului, umerilor si bratelor, se obtine o ameliorare prin intinderea gatului. Cu ajutorul unei curele care cuprinde capul la nivelul urechilor, ,,va suspendati" de un cuier si incercati sa va indoiti genunchii, in asa fel incat sa se produca o intindere continua a muschilor din partea superioara a coloanei vertebrale. Aceasta sedinta va dura 5-10 minute.
Crampele musculare se inlatura prin aplicarea unui prosop umed pe partea dureroasa (prosoapele trebuie sa fie caldute, nu calde, adica la temperatura de 35-37°C) si prin miscari de framantare a muschiului, care incep cu partea situata distal de zona contractata.
De obicei, crampele musculare care apar in timpul efortului se datoreaza unui deficit de sare in fibrele musculare, care determina o iritabilitate. De aceea se va lua o jumatate de lingurita de sare pentru fiecare pahar cu apa, in timpul antrenamentelor sau al eforturilor mari fizice. Crampele in muschii gambelor, sub forma de carcei, apar datorita acumularilor de reziduuri chimice. Ele sunt mai frecvente la cei ce au varice. Evitarea lor se va face printr-un exercitiu la fiecare 2 ore, care consta in scoaterea tncaltamintei si a ciorapilor si, in pozitie pe spate cu soldurile sprijinite pe un fotoliu, se ridica labele picioarelor si se misca 30 de secunde, cu degetele picioarelor intinse.
Crampele musculare se mai pot inlatura prin evitarea contactului paturii cu labele picioarelor. Pentru aceasta, se pot confectiona cercuri pentru pat din cutii de carton in care se introduc labele picioarelor, iar peste acestea se aseaza patura. Daca nu cedeaza in aceasta maniera, se poate folosi chinina, 1 caseta pe zi, timp de 10 zile. Aceasta este contraindicata la gravide sau la cei suferinzi de arterite.
Spasmele musculare se inlatura prin aplicarea unui prosop cald sau sosete incalzite.
Cand spasmele persista, se pot folosi bai alternate calde si reci si masaje usoare, timp de 10 minute.

 

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768