Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


Diabetul zaharat

Diabetul se extinde in zilele noastre devenind o boala care ocupa primul loc alaturi de infarctul miocardic si de cancer. Hrana excesiva si nesanatoasa a multor oameni, mai cu seama a copiilor, este in majoritatea cazurilor cauza acestei boli. Prin urmare, nu numai adultii sunt diabetici, ci, din pacate, exista deja foarte multi copii care sufera de o boala a pancreasulul si deci de zahar. Asta inseamna pentru ei sa stea departe de toate bucuriile copilariei, sa tina regim sever, sa~si faca de doua ori pe zi injectii cu insulina si sa fie inca de la virsta frageda cu un picior in groapa. Numeroasele boli ale timpului nostru ne arata ca bunastarea nu ne prieste intotdeauna. Trebuie sa mai taiem din portii, sa reducem masa prea imbelsugata. ln preajma marilor sarbatori, care se intind pe o perioada de doua zile, se pot observa oameni care cumpara alimente in asemenea cantitati, de parca ar trebui sa hraneasca un regiment intreg.
As vrea acum sa incerc sa indie pentru toti diabeticii leacuri care stimuieaza pancreasul si inlatura deci cauza de aparitie a diabetului zaharat. Marele medic naturist elvetian Kunzle spune: ,,Diabetul zaharat se poate indeparta destul de rapid cu urmatoarele plante: 3 parti martisor (cerentel; Geum alpina), cite 1 parte frunze de mur si afin, 3 parti sclipeti (Potehtilla aurea), 2 parti coji (teci) uscate de fasole verde," Se pune 1 lingurita cu virf din acest amestec la 1/4 litru de apa, se opareste si se lasa 3 minute in repaos; cantitatea zilnica: 1 1/2-2 litri.
Efectul curativ ai frunzelor de afin depinde de colectarea lor corecta. Ele au voie sa fie culese numai inainte de coacerea fructelor. Ele sunt, adunate la timpul potrivit, un leac experimentat clinic in diabet. Este dovedit ca mirtilina continuta de frunza de afin inainte de coacerea fructelor nu numai ca.scade glicemia (nivelul zaharului in singe), ci poate sa inlature boala complet. Mirtilina frunzelor de afin se numeste, pe drept cuvtnt, ,,insulina vegetala" in ciuda acestor proprietati extraordinare ale frunzelor de afin, tratamentul curativ cu acest ceai nu are voie sa fie facut decit sub controlul medicului. Supravegherea medicala trebuie sa aiba loc in orice caz.
Si telina poate fi recomandata pentru scaderea continutului de zahar. Un leac vechi popular este si sucul crud ai verzei acre, ca si consumul zilnic al morcovilor proaspeti; dar si ceapa si usturoiul puse pe piine contribuie la diminuarea zaharului.
Un alt remediu popular: 4 linguri de frunze de afin (culese inainte de coacerea fructelor!) se lasa la macerat in 2 litri de apa-rece; se fierbe pina scade la jumatate; se ia de 3 ori pe zi cite 1 ceasca. Si urzicile au o influenta destul de buna asupra pancreasului. De aceea, ele scad si continutul de zahar. in acest caz se foioseste extractul de urzici care se procura din farmacii homeopatice, drogherii si magazine specializate in alimente naturale bogate in vitamine.
Intrucit radacina de obligeana vindeca aproape toate afectiunile pancreasului, ajuta si in diabet. Se lasa 1 ceasca cu apa race pe timpul noptii cu 1 lingurita rasa de radacina de obligeana, se incalzeste usor a doua zi, se filtreaza si se bea cite 1 inghititura inainte si dupa fiecare masa, adica 6 inghitituri pe zi. Aceste 6 inghitituri vor fi resimtite de catre fiecare diabetic ca binefacatoare.
Frunzele si mladitele de soc sunt si ele indicate sub forma de ceai in diabet. doar socul este una dintre plantele cele mai vechi din medicina poputara.
La tnceputul primaverii, cind papadia tsi face aparitia pe ogoare si cimpii, trebuie taiata pina la radacina, spalata bine si folosita la prima salata. Atunci se vede ca exista unele cu tulpina verde ca iarba si altele cu ea galbui-laptoasa. Cea galbuie este mai gustoasa si mai frageda. Diabeticii ar trebui sa rnanince primavara ziinic aceasta saiata de papadie, atit la prinz cit si seara, Apoi, la sfirsitul lui aprilie si la inceputul lui mai, cind papadia este in plina floare, a venit vrernea pentru orice diabetic de a-si reduce continutut de zahar printr-o cura de 4 saptamtni. Se culeg tulpinile cu flori cu tot si se spala, abia apoi se arunca florile. 10-15 tulpini de papadie pe zi pot produce o scadere totala a nivelului zaharului in stnge. Tulpiniie au ia inceput un gust putin amarui, care dispare insa mai tirziu.
Si viscul are o infiuenta dintre cele mai bune asupra pancreasului, asa incit diabetul isi pierde cauza aparitiei printr-un consum continuu de ceai. Viscul se lasa in apa rece peste noapte. La inceput se iau 3 cesti cu apa rece si 3 lingurite (cu virf) de visc. Dupa citeva saptamini se scade la 2 cesti si iarasi ceva mai tirziu la 1 ceasca. O perioada de timp cura se intrerupe complet, si anume primavara, cind se gasesc alte legume proaspete pentru diabetici. Viscul are putere de leac de la inceputul lui octombrie pina in decembrie si in lunile martie si aprilie, deci trebuie cules in aceste intervale. Forta cea mai curativa o au plantele de pe stejari si plopi, dar si cele de pe brazi si pomi fructiferi sunt tamaduitoare. Tulpinile si frunzete se taie marunt. Bobitele albe n-au voie sa fie folosite pentru prepararea ceaiului!]
Deoarece si mult apreciatul nostru bitter suedez influenteaza pancreasul in mod favorabil, ba il poate chiar vindeca, se recomanda si aceste picaturi in diabet. Ele trebuie luate de 3 ori pe zi, de fiecare data 1 lingurita plina in putin ceai de plante. Datorita actiunii excelente in profunzime a bitterului suedez ar fi indicata lunar si o compresa tinuta timp de 4 ore pe pancreas.
Radacinile de cicoare se pot oferi diabeticilor drept zarzavatul de regim eel mai bun. Sunt muiate bine in apa si spalate, asemanator salatei de andive, pentru a mai taia din gustul amarui. De altfel, ceaiul din flori si tulpini de cicoare se foloseste cu succes si in caz de obezltate. Se beau zilnic 2 cesti din aceasta infuzie.
Sucul presat din castravetii proaspeti scade continutul zaharului din singe si este de aceea foarte indicat.
Radacina-neagra este si ea o leguma dietetica excelenta, asemanatoare sparanghelului. Datorita continutului scazut de hidrati de carbon, atit sparanghelul cit si radacina-neagra sunt o mincare foarte buna pentru diabetici. Pot fi oferite cu grasime si pesmet de piine alba fara ca sa dauneze bolnavului. Radacina-neagra este cultivata in gradtni pentru a fi folosita la gatit si nu este identica cu cea care creste salbatic, numita si tataneasa sau iarba-lui-Tatin.
Si prazul verde este excelent pentru diabetici. Taiat marunt pina la capetete frunzelor, el se pune zilnic la cina pe piine si se maninca. Si la prinz se recomanda salata de praz.
O bautura foarte gustoasa si sanatoasa: Peste 500 grame de praz taiat pina la virfurile verzi se toarna 0,7 litri de vin alb sec si se lasa 24 de ore acoperit. Se filtreaza si lichidul se toarna in sticle. Se bea dimineata si seara cite o gura. Resturile pot fi puse pe piine si mincate.
Un medic practician din Austria superioara a ajutat o diabetica prin urmatoarea reteta: Se zdrobesc 3 capatini mari de usturoi, se introduc intr-o sticla de 1 litru care se umple apoi cu rachiu de secara si se lasa sa stea 10-14 zile. In fiecare zi inainte de micul dejun se ia 1 lingurita plina din acest macerat.
In aprilie 1977 am primit un telefon de la o doamna din Viena care mi-a povestit ca este de 30 de ani bolnava de diabet. M-a rugat s-o ajut. i-am indicat procedeele de mai sus cu diverse plante. S-a luat exact dupa sfaturile mele. La inceputut lui august mi-a comunicat bucuroasa ca din analizele medicale au rezultat valori nor-male de zahar. La sfirsitul lui septembrie 1997 am tinut o prelegere in parohia Hasenleiten din Viena. In timpul discursului, aceasta doamna a cerut sa vorbeasca si a relatat: ,,Am tost 30 de ani bolnava de diabet. Am urmat sfaturile indicate si am acum din august nivel normal de zahar." A fost aplaudata furtunos de public.
O cunostinta din Gundelfingen/Bavaria scrie: ,,Un cunoscut apropiat a fost bolnav de diabet ani de-a rindul si avea zilnic nevoie de injectii. Acum a reusit cu ajutorul ceaiurilor si plantelor din brosura dumneavoastra ca zaharul sa-i scada. Se afla, bineinteles sub control medical curent. Doctorul a fost mirat de scaderea zaharului."
Un inginer din Viena avea valoarea zaharului in singe de 280. A urmat sfaturiie indicate. La un control medical ulterior s-a constatat ca zaharul a scazut la 130.
Intrebuintarea tuturor acestor plante de leac ca si a legumelor dietetice este incununata de succes fireste doar in cazul in care se traieste exact dupa regimul alimentar diabetic prescris.

 

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768