Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


DlABET

Cresterea valorii zaharului in sange peste 120 mg caracterizeaza diabetul zaharat, care se manifesta prin sete intensa, permanenta, foame nestapanita, rani atone, care treneaza si se vindeca greu, o stare de oboseala.
Se pot distinge doua forme de diabet: diabetul juvenil, care este provocat de o insuficienta pancreatica aparuta in anii copilariei, si diabetul zaharat al adultului, cand insulina trece greu in sange si se asimileaza greu glucoza.
Cauze favorizante: alimentatia defectuoasa, lipsa de miscare, obezitatea, stresul psiho-social.

Masuri profilactice si de tratament

In primul caz, este necesar tratamentul cu injectii cu insulina care se face toata viata. In diabetul adultului, acest tratament cu insulina este aplicat numai cand valorile glicemiei ating cote prea mari, tratamentul de fond fiind facut cu comprimate care scad zaharul din sange.
Boala fiind incurabila prin tratament, se urmareste prevenirea complicatiilor renale si oculare.
Alimentatia trebuie sa fie bogata in legume, saraca in grasimi si glucide.
Se vor evita zaharul, dulciurile, mierea, dulceata, berea, sucurile de fructe, conservele.
Se recomanda: telina, varza, sparanghelul, ceapa, fasolea, salata verde, salata de papadie, usturoiul, hreanul, morcovii.
Un efect benefic il au: sucurile de telina si de varza alba. In loc de zahar, se va folosi zaharina. Alimentatia consta din 5-6 mese mici pe zi. Cei obezi trebuie sa scada in greutate. Se va renunta la alcool si nicotina.
Se recomanda un consum mare al alimentelor care contin crom si zinc.
De asemenea, sunt indicate infuziile din frunze de afin, urzici, afine, zeama de varza acra, papadie, salvie, boabe de ienupar, pastai uscate de fasole.
Se vor evita complicatiile arteritei diabetice printr-o incaltaminte confortabila, o atentie deosebita a micilor taieturi si rani de la laba piciorului, dusuri cu jet si bai calde. 

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768