Cancerul tiroidei
Se face gargara foarte adinca alternativ cu ceai de
dragaica si de nalba Cu aceleasi plante proaspete se pun comprese pe
timpul noptii. Plantele proaspete se spala, se zdrobesc pe un fund de
lemn cu ajutorul unui sucitor de taitei pina se formeaza un terci, se
aplica local si se leaga. La plantele uscate, resturile de la ceaiul
pentru gargara sunt incalzite cu putina apa, sunt frecate cu faina de
orz (care se gaseste la mori sau magazine specializate in alimente naturale
bogate in vitamtne), sunt intinse pe o bucata de pinza, aplicate local
si legate. Pe parcursul zilei se pun vreme de 2 ore comprese cu aburi
de coada-caiului (se sta in acest timp in pat) si de 4 ore comprese
cu ierburi suedeze (a se vedea pentru ambele comprese).
In afara de acestea, trebuie sa se consume zilnic, incetul cu incetul,
1 ½ - 2 litri de ceai dintr-un amestec de plante compus din filimica,
coada-soricelului si urzica in parti egale (1 lingurita cu virf la 1/4
litru de apa!). Din ratia zilnica de ceai se scoate de 3 ori cite 1/2
ceasca, se toarna in ea cite 1 lingurrta de bitter suedez si se bea
de fiecare data 1/2 ceasca repartizata 1/2 ora inainte si 1/2 ora dupa
fiecare masa.