Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


Cancerul testiculelor

Se intimpla din pacate tot mai frecvent ca pe linga barbatii adulti sa fie loviti de aceasta boala maligna si baietii de virsta scolara sau tinerii. Poate contribuie la aceasta boala catastrofala moda pantalonilor foarte strimti la tineretul din ziua de azi. Adesea apar deodata, la saptamini intregi dupa operatie, dureri insotite de umflaturi in alte locuri. Cu toate acestea, tratamentul trebuie facut fara intrerupere pe locul de unde a pornit boala, deci in regiunea testiculelor.
Se aplica acelasi tratament ca in cazul ,,Cancerului ganglionilor limfatici" Se umple o sticla ptna la git cu maghiran din ultima recolta, se toarna ulei de masline si se lasa sa stea 10 zile in soare sau in apropierea masinii de gatit. Se ung ganglionii bolnavi cu acest utei de maghiran, precum si cu alifie de filimica sau ulei de sunatoare (a se vedea articolele ..Filimica" si ,,Sunatoarea").
Frunzele proaspete de patlagina-lata sau patlagina-ingusta, de brusture (numit si captalan, frunzele sale mari ca o palarie se gasesc pe pante de ptraie si margini umede de padure), dragaica proaspata sau tulpinile si frunzele proaspete de filimica sunt spalate si zdrobite pe un fund de lemn cu sucitorul de taitei. Frunzele trebuie zdrobite cat sunt umede, pentru ca apa ajuta ca seva sa fie extrasa din frunze. Apoi se aplica alternativ terciurile de frunze pe ganglionii limfatici afectati. Bolnavul insusi va simti eel mai bine care terci de frunze are efect mai benefic.
Daca operatia a avut deja loc, se pot pune pe linga terciul de frunze proaspete si comprese de 4 ore cu bitter suedez - se pot face si frictionari cu el - precum si comprese cu aburi de coada-calului, stind cite 2 ore in pat (a se vedea pentru ambele comprese). Intern trebuie sa se ia neaparat, in inghitituri mici pe parcursul zilei, 1 1/2-2 litri de ceai dintr-un amestec obtinut din 300 grame de filimica, 100 grame de coada-calului, 100 grame de coada-soricelului si 100 grame de urzici -1 lingurita cu virf la 1/4 litru de apa! Cele 3 linguri de bitter suedez indicate si in tratamentele celorlalte boli canceroase n-ar trebui neglijate nici in cazul de fata.
La bolile maligne ale ganglionilor limfatici se ajunge foarte frecvent la umflaturi intarite de brate si de picioare, la asa-numitul elefantiazis. Bratele sau picioarele incep sa se umfle puternic, devin insensibile si tari, bolnavul are inpresia ca membrele suferinde atirna de trupul sau asemenea urior bucati de lemn. In acest caz se pot aplica toate compresele cu terci de frunze enumerate mai sus, incepind de la ganglioni, dar terciul poate sa acopere si portiunile umflate. Unice sunt insa in aceasta situatie frunzele de brinca-ursului, o planta umbelifera vivace, numita in popor si crucea-pamintului, talpa-ursului sau urechea-porcului, care este raspindita pe cimpii, grohotisuri, pasuni, razoare umede si prin cringuri umbroase si care straluceste cu florile ei albicioase, uneori roz deschis. Planta domina cu frunzele sale cu cinci sau mai multi zimti si asemanatoare unor gheare, unor labe restul vegetatiei de pe cimpii si pasuni. Frunzele sunt foarte cunoscute si ca nutret excelent pentru iepuri. Laptareasa mea mi-a povestit ca vacile isi cauta totdeauna in finul proaspat intii aceste frunze mari. Frunzele se culeg in cantitati mai mari, se spala, se zdrobesc in stare umeda, se aplica local peste noapte si se leaga bine. Aduc bolnavului ca printr-o minune usurarea in starea sa lipsita de sperante. Si nalba, lasata sa se moaie peste noapte in apa rece, aduce alinare prin intermediul bailor. Acestea contribuie la retragerea treptata.a umflaturilor bratelor si picioarelor. Plina de promisiuni este si ungerea acestor umflaturi tumefiate cu suc proaspat de macrisul-iepurelui (a se vedea ,,Macrisul-iepurelui").
 

 

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768