Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


Cancerul pielii

Daca este vorba despre o boala maligna inca inchisa a pielii, atunci locui afectat este tamponat de mai multe ori pe zi cu seva galben-portocalie de rostopasca. Oamenilor care n-au posibilitatea sa-si ia din gradina sau din natura frunze si tulpini proaspete le recomand plantarea rostopascai intr-un ghiveci. Daca boala este deja o rana deschisa, necrozata, cu secretie rau mirositoare, se fac spalari si imbaieri alternative cu infuzie calduta de coada-calului si cu ceai de nalba obtinut in extract rece. Marginile ranilor sunt mai intii unse cu suc de rostopasca si, cind acesta a intrat in piele, cu alifie de filimica (a se vedea articolul ,,Filinnica"). Frunzele de patlagina-lata si de patlagina-ingusta, spalate, zdrobite si frecate pina se formeaza un terci de frunze, se pun direct in rana deschisa. Daca boinavul nu suporta la inceput acest terci de frunze din cauza presiunii sau a tractiunii puternice, terciul este dat deoparte; se spala locul din nou si se incearca iarasi aplicarea terciului de frunze, pina ce bolnavul ii simte efectul binefacator. Se pot pune si peste noapte comprese cu infuzie de coada-calului si nalba. Intern, trebuie luate pentru curatirea singelui zilnic 4 cesti cu ceai de urzica, ventrilica, filimica si coada-soricelului, amestecate in parti egale. Se foloseste 1 lingurita cu virf din acest amestec pentru 1/4 litru de apa. Plantele se oparesc si se lasa sa stea putin.
Se intimpla uneori dupa indepartarea prin operatie a unor alunite sau a unor mici noduli tari pe piele sa se formeze boli de piele deschise, purulente si umede, care au caracter malign. Aici se aplica acelasi tratament ca la ranile deschise, necrozate, cu secretii rau mirositoare pe care le-am mentionat mai sus. Daca suprafetele deschise sunt raspindite pe tot trupul, atunci se fac bai complete cu coada-calului si nalba. Bolnavul este infasurat peste noapte intr-un cearsaf pe care s-a presarat terci de frunze de patlagina-lata si patlagina-ingusta. Se inmultesc bolile maligne de piele cu pete bine delimitate, inchise la culoare, asemanatoare unor cruste; ele pot fi unse cu suc proaspat de dragaica (a se vedea ..Moduri de folosire" la ,,Dragaica’’) de mai multe ori pe zi, cu succes. Sucul, turnat in sticlute, poate fi pastrat la frigider.
O mama tinara, de 30 de ani, a fost operate de o alunita care i-a crescut brusc in apropierea zonei axitare. S-a constatat ca era canceroasa. Au fost necesare patru operatii grele, caci erau prinsi si ganglionii limfatici. iaieturile adinci ale operatiilor de la subsubara erau deschise si inflamate. Tinara femeie era incapabila sa se ocupe de casa si de copii si era disperata. A fost solicitat ajutorul unei surori de caritate. Compresete cu terci de frunze de patlagina-ingusta si lata (a se cauta reteta prepararii la ,,Moduri de folosire" de la ..Patlagina"), spalaturile cu infuzie calduta de nalba si coada-calului, balle complete de cimbru din 200 grame de cimbru si ceaiul din 300 grame de filimici, cite 100 grame de coada-soricelului si urzici (la 1/4 litru de apa se ia 1 lingurita cu virf din acest amestec de plante), si anume 1 litru baut zilnic in inghitituri mici repartizate pe parcursul intregii zile - au adus un ajutor rapid. Dupa exact o luna ranile erau vindecate si tinara femeie a putut sa-si vada iarasi singura de gospodarie.

 

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768