Cancerul laringelui
Pentru aceasta boala este nevoie mai ales de nalbe
proaspete. Nalba isi pierde prin uscare o treime a fortei ei curative.
Sa fie deci neaparat proaspete plantele care se lasa peste noapte in
apa rece. Sunt necesare zilnic 4 cesti cu ceai pentru baut si 6 cesti
pentru clatit sau gargara, adica in total 2 ½ litri. Se calculeaza
1 lingurita (cu virf) de plante la 1 ceasca. Se pun plantele seara in
apa rece si se lasa sa stea pina in dimineata urmatoare, apoi totul
se incalzeste, se filtreaza si ceaiul se pastreaza intr-un termos clatit
cu apa fierbinte sau se incalzeste de fiecare data in bain-marie. 4
cesti cu ceai sunt baute inghititura cu inghititura, 6 cesti sunt intrebuinfcate
pentru gargara si clatire. Aceste 10 cesti fac ca boala maligna existenta
a laringelui sa se retraga curind, chiar si atunci cind ea se afla deja
in ultimul stadiu. Resturile de plante de dupa prepararea zilnica a
ceaiului se lasa in ibric si se incalzesc seara cu putina apa. Plantele
se amesteca cu faina de orz (care se poate procura de la mori sau de
la magazinele specializate in alimente naturale bogate in vitamine)
si se incalzesc din nou. Terciul cald este intins pe o bucata de pinza
cu care se infasoara zona laringelui. Se mai leaga separat deasupra
si o bucata calda de pinza. Dupa prima compresa, bolnavul simte deja
o usurare, iar adesea ii revine in a patra sau a cincea zi vocea pierduta.Acelasi
tratament ca in cazul cancerului laringian se aplica in cancerul esofagului.
Pe Iinga compresele calde cu terci de orz se pun noaptea si comprese
cu aburi de coada-calului (a se vedea pentru compresele cu aburi si
,,Coada-calului") si se face gargara adinca folosind dragaica proaspata
(a se citi si ,,Cancerul limbii").