Un excelent AMESTEC DE CEAIURI
pentru masa de familie
Se incepe in primavara timpurie cu primele flori de
podbal si se continua culesul in cele trei anotimpuri cu ceea ce natura
ne daruieste in binecuvintarea ei:
podbal (flori; ceva mai tirziu si frunze)
ciubotica-cucului (capitule florale)
viorele, violete, toporasi (flori si frunze)
mierea-ursului (capitule fiorale)
macrisul-iepurelui (flori)
silnic (foarte putin, doar pentru condiment - capituleie florale superioare)
urzica (primele piante proaspete de primavara)
cretisoara (frunze si flori)
ventrilica (flori, tulpini si frunze)
frunze de capsuni, virfuri de tufe de mure si de zmeura (mladite)
soc (mladite, mai tirziu flori)
paralute
tei (flori - culese in soare)
musetel (cutes in soare)
barba-popii (flori)
filimica (flori)
vinarita (flori, tulpini si frunze)
cimbru (flori, tulpini si frunze)
roinita (flori, tulpini, frunze - se poate si fara flori)
menta (flori, tulpini, frunze - se poate si fara flori)
coada-soricelului (cuieasa in soare, fnsa numai cfteva)
luminarica (flori - culese Tn soare)
sunatoare (flori - culese Tn soare)
maghiran (salbatic - flori si frunze)
pufulita-cu-flori-mici (frunze, tulpini si flori)
virfuri de molid (muguri, adica mladite foarte tinere)
dragaica (flori, frunze si tulpini)
frunze de trandafiri de toate culorile (tratati cu ingrasaminte biologice!)
Plantele se usuca de fiecare data foarte bine si
se amesteca toamna tirziu intr-un ceai excelent, sanatos, aromat si
foarte gustos. Va va imbogati iarna cina si va va aminti de frumoasele
ore estivale petrecute in natura libera a Domnului. Se foloseste 1 lingurita
cu virf din amestecul de plante pentru fiecare ceasca (1/4 litru de
apa), se opareste doar si se lasa putin in repaos.