Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


MASURI PRACTICE
DE RIDICARE A REZISTENTEI
ORGANISMULUI
SI DE TONIFIERE
A SISTEMULUI IMUNITAR

Hrana va fi completa, proaspata, bogata in vitamine si cruditati; se vor evita alcoolul, tutunul si cafeaua; se va face multa miscare in aer liber; se va dormi suficient; se urmareste o buna disponibilitate psihica, un tonus optimist.
Se recomanda: ceaiuri de anghinare si de soc.
laurtul reface flora normala intestinala si stimuleaza producerea de anticorpi.
Se folosesc masurile de fortifiere a organismului prin periaj, bai progresive, bai alternate la picioare, dusuri scotiene si gimnastica de dimineata cu fereastra deschisa.
Fortifierea sistemului nervos se realizeaza prin consumarea de ceaiuri de plante: valeriana, roinita, sunatoare, rozmarin, hamei, nalba mare.
Un prim simptom care semnalizeaza imbolnavirea este alcalinitatea urinei; in cazul unei raceli, aceasta precede aparitia bolii cu cateva zile. Urina redevine acida, asa cum este normal, dupa ce racala a disparut. Trebuie retinut acest prim semnal de alarma al organismului inainte de a aparea boala.
Revenirea urinei la reactia acida se obtine printr-o baie fierbinte si prin ceaiuri fierbinti cu multa lamaie.
De semnalat ca surmenajul fizic si intelectual alcalinizeaza urina. Glucidele si zaharul determina o reactie alcalina a urinei (mierea de albine nu alcalinizeaza urina). In caz ca urina este alcalina, trebuie evitate alimentele pe baza de grau si folosite, in schimb, malaiul copt, franzelutele din faina de porumb, floricelele de porumb si porumbul.
In loc de zahar, trebuie folosita mierea si trebuie evitate portocalele si grape-fruit-urile, care, de asemenea, alcalinizeaza urina. In locul lor trebuie folosite merele, strugurii, afinele.
Cel mai bun mijloc de a mentine urina alcalina este sa bem doua lingurite de otet de mere, diluate intr-un pahar cu apa dimineata.
Este de retinut ca munca intelectuala prelungita produce o reactie alcalina a urinei.
Alte mijloace de a fortifica organismul:
- mersul descult;
- mersul prin iarba umeda;
- mersul pe pietre umede;
- mersul pe zapada cazuta de curand;
- mersul prin apa rece;
- baia rece a bratelor si a picioarelor;
- dusuri la genunchi.
 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768