Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


BOLILE CARDIO-VASCULARE

Bolile cardio-vasculare reprezinta principala cauza de deces. In randul bolilor cardio-vasculare se numara ateroscleroza, tulburarile de irigatie ale creierului si membrelor, tulburarile de ritm cardiac, cardiopatia ischemica si hipertensiunea arteriala.
Aceste boli cardio-vasculare se pot complica cu apoplexie, infarct miocardic si angina pectorala.
Cauzele predispozante le reprezinta factorii de stres, abuzul de excitante (tutun, alcool, ceai si cafea), supra-alimentatia, abuzul de alimente grase si carnea.
Bataile de inima (palpitatiile) se insotesc de accelerarea si frecventei ritmului cardiac. Se poate ajunge la 250 de batai pe minut si pot dura cateva minute.
Cauzele cele mai frecvente le reprezinta anxietatea, agitatia, alcoolul, cafeaua si eforturile fizice violente.
O miocardita se poate manifesta cu palpitatii. De asemenea, acestea se mai intalnesc in hipoglicemie, in hipertensiune sau o hipertiroidie.

Masuri profilactice si de tratament
Masuri: evitarea excesului de alcool si cafea, dusuri cu jet, frectii cu peria, spalari cu otet de fructe, comprese reci in zona inimii, impachetari cu cuburi de gheata in jurul gatului. Ceaiuri calmante: sunatoare, talpa-gastei, valeriana, roinita, conuri de hamei, tei, paducel, lavanda.
Sunt indicate frectii pe regiunea precordiala cu uleiuri esentiale din cetina de pin, conuri de hamei si lavanda.

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768