Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


AFECTIUNILE HEPATO-BILIARE

Colica hepatica se manifesta cu dureri sub marginea coastelor in partea dreapta, dureri care se repeta cu intermitenta la 2-3 minute, iar apoi la 10-15 secunde. Durerile iradiaza in spate pana la omoplat si se insotesc de greturi si varsaturi. In aceste situatii. cunoscand faptul ca ea este provocata in special de calculi, trebuie mai intai precizat diagnosticul prin consult medical. Predispusi sa sufere de vezicula biliara sunt cei la care coastele de la baza pieptului formeaza un unghi obtuz.
Bolnavii cu pielea alba sunt mai predispusi decat brunetii. Femeile sunt mult mai predispuse sa se imbolnaveasca de vezicula biliara decat barbatii.

Masuri profilactice si de tratament
Masurile de precautie ce trebuie luate pentru a preintampina tulburarile veziculei biliare sunt urmatoarele:
- consumul suficient de apa;
- respectarea orarului de masa;
- mancare in cantitati rezonabile;
- evitarea grasimilor si prajelilor, surse de provenienta a colesterolului ce participa la formarea calculilor biliari;
- mersul pe jos (un factor important ce previne formarea calculilor).
Pentru o vezicula biliara lenesa, care determina o balonare postprandiala si un gust amar in gura, uleiul de masline este remediul ideal, 1-2 linguri, inainte de fiecare masa. O spalatura rectala cu 1/21 de apa la o temperatura de 45"C, in care se pun 2 linguri de alcool mentolat, are o actiune calmanta.
Regimul alimentar trebuie sa contina cat mai putine grasimi, se vor evita carnea grasa de pore, sosurile picante, maionezele, frisca si nucile.
Drenajul bilei se usureaza prin administrarea de colagoge si coleretice, cum sunt Romadrolul, Fiobilinul, Colebilul si altelc.
Cand crizele repetate sunt provocate de prezenta calculilor biliari, trebuie apelat la chirurg in vederea operatiei care trebuie efectuata intru-un timp optim. Bolnavele obeze trebuie sa slabeasca obligatoriu inainte de operatic. Desigur, daca operatia se impune de urgenta, nu mai este timp pentru aceasta.

 

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768