Utile
Adaugati la favorite!

Sanatate Naturala
O viata la care n-ai visat!
Ultima modificare:
 
 

Meniu

Home
Plante
Sfaturi boli
Boli canceroase
Forum
Kombucco Orientalis
Contact

 


Constipatia

Un medic a spus odata la o prelegere tinuta intr-un camin de batrini la care am participat si eu: ,,Cu cit va obisnuiti mai mult cu laxativele, cu atit mai rebela va deveni constipatia!" In plus, intestinul se subtiaza prin permanenta curatire de mucozitati!
Incercati sa obtineti reglarea digestiei dumneavoastra cu ajutorul a 3 linguri de seminte de in, luate la fiecare masa cu putin lichid. Smochinele si prunele, muiate peste noapte in apa rece, incalzite dimineata si luate inainte de micul dejun sau ca mic dejun, dau si ele rezultate bune in aceasta privinta. Daca se afla prin apropiere apa proaspata de fintina, este suficient sa se bea dimineata 1 pahar pe stomacul gol. Deosebit de laxativ este efectul cicoarei care, daca se bea din ea 1/2-1 ceasca pe stomacul gol, rezoiva chiar si constipatia cea mai rebela.
N-as vrea sa va tainuiesc o scrisoare din Bavaria: ;,Sfatul dumneavoastra de a bea cicoare si de a minca cirnat de smochine a ajutat-o pe mama sa aiba dupa 20 de ani iarasi un scaun compact si o digestie normala. Se resemnase deja cu ideea ca nimeni si nimic n-o va mai putea ajuta." Reteta pentru cirnatul de smochine: Se spala 1/2 kilogram de smochine si se trece prin masina de tocat, apoi se framinta cu 5 grame de foi de siminichie (sena) pina iese o coca. Se formeaza cirnati, se infasoara in folii si se pastreaza in frigider. Se ia zitnic, dimineata pe stomacul gol, 1 bucata de marimea unei alune - pentru copii o treime din aceasta cantitate - atita timp pina ce se normalizeaza digestia.
Si inca o indrumare. Miscare zilnica in aer liber! Schimbarea alimentatiei pe fructe si legume de calitate superioara!
Acum as dori sa va mai istortsesc cum am ajuns la concluzia ca cicoarea ajuta in constipatie De cicoare ma leaga unele dintre cele mai frumoase amintiri din copilarie si adolescenta. Peste tot straluceau inspre noi, copiii, stelutele albastre ale acestor flori de pe margini de drum - o priveliste vesela pentru o inima vesela de copil! Aici, in Austria superioara, imi lipsesc aceste fioriceie albastre; se gasesc numai foarte rar. Cu atit mai mirata am fost intr-o zi, cind, de Iinga o constructie noua vizavi de casa noastra, m-a salutat o cicoare cu sase fioriceie albastre. Am ramas locului, am compatimit-o pentru aspectul prafuit si i-am spus: ,,Desi arati jalnic, imi iau acasa cele sase flori ale tale!" Zilnic fac pentru familia mea si pentru mine sase cesti cu ceai de plante. In ziua urmatoare au intrat in el si cele sase flori de cicoare spalate. S-a intimplat ca tocmai in ceasca mea sa nimereasca o floare. Ea a facut ca in acea zi sa am dupa fiecare masa, deci de trei ori, o digestie normala, abundenta. Acest lucru nu mi-a dat pace, intr-o carte foarte veche despre plante medicinale am gasit solutia dilemei: Cicoarea da rezultate grozave in obezitate. La o astfel de digestie copioasa si totusi normala, imi pot imagina o scadere treptata a greutatii in cazul persoanelor supraponderale!

 

 
Publicitate

Copyright 2004 - Sanatate Naturala
Optimizat la rezolutia 1024 x768